Škole su mesta važna za lični razvoj mladih studio b

Objavljeno: 30.08.2022. 12:57 Izmenjeno: 30.08.2022. 12:57

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis svima obrazovno-vaspitnih ustanovama u kome se navodi da će i ova školska godina početi intoniranjem himne.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je uspešan početak školske godine svim učenicima i zaposlenima u školama u Srbiji.

Obraćajući se deci koja ove godine polaze u prvi razred osnovne škole, ministar je istakao da je 1. septembar jedan od najznačajnijih datuma u životu svakog učenika.

„Toga dana postajete školarci, steći ćete nova znanja, nove drugove i drugarice i biti ponos vašim učiteljima. Siguran sam da će vam učenje biti važno i zanimljivo i da ćete biti srećni kad god naučite nešto novo i vredno“, poručio je Ružić u pismu svim prvacima.

Ministar se obratio i ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola kojima je poželeo srećan povratak u školske klupe.

On je naveo da su škole mesta važna za lični razvoj mladih, jer u njima pored novih znanja i veština uče o pravim vrednostima.

„Nemojte zaboraviti na važnost drugarstva, solidarnosti, tolerancije i razumevanja, jer je školski život prava prilika da pokažemo da osim znanja imamo i ljudske vrline i vrednosti. Od srca vam želim da napredujete i postanete vredni i dobri ljudi“,  istakao je Ružić.

Ministar je u pismu svim zaposlenima poručio da je cilj Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da nastavi da na najbolji mogući način unapređuje obrazovni sistem, kao i uslove za rad i učenje u svim obrazovnim ustanovama.

On je ukazao da su prethodne godine bile pune izazova i da je bilo dosta novina koje su se odnosile na nove programe nastave i učenja, digitalizaciju nastave i udžbenika i druga didaktičko-metodička rešenja.

Ružić je izrazio posebnu zahvalnost nastavnicima, koji su, kako je rekao, ključni za realizaciju nastave i uspeh učenika.

„Uveren sam da ćete i narednu školsku godinu uspešno realizovati, želim vam uspeh u daljem radu, zdravlje i ličnu sreću“, poručio je Ružić zaposlenima u prosveti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana