SDPS obeležila Svetski dan borbe protiv raka Tanjug

Objavljeno: 04.02.2018. 17:33 Izmenjeno: 04.02.2018. 17:33

Soscijaldemorkatska stranka Srbije je na štandovima postavljenim na više lokacija u Beogradu obeležila Svetski dan borbe protiv raka, 4. februar.

 

Članovi i aktivisti, među kojima ima i lekara i zdravstvenih radnika, kroz razgovor sa građanima ukazali su na potrebu podizanja svesti o značaju pravovremene dijagnostike i prevencije raka, saopštio je SDPS.

Na štandovima SDP Srbije na Bajlonijevoj pijaci na Opštini Stari grad, u prisustvu predsednika SDP-a Srbije Rasima Ljajića, građanima su deljeni flajeri o tome na koji način može da se smanji rizik od raka i koliko je važno ići na preventine preglede.

U saopštenju se podseća da se u Srbiji svake godine dijagnostikuje oko 36.000 novih slučajeva malignih bolesti, dok od raka život izgubi više od 20.000 ljudi.

SDPS navodi da ovom akcijom želi da skrene pažnju na važnost prevencije i ranog otkrivanja ovog opakog oboljenja, kao i da će i ubuduće nastaviti da se zalaže za odgovornu zdravstvenu i socijalnu politiku.

I na štandovima u Mladenovcu, Zvezdari i Rakovici, SDP Srbije je u razgovoru sa građanima i podelom promotivnog materijala obeležila Svetski dan borbe protiv raka.

SDP Srbije je na svim svojim štandovima nastavila akciju podele knjiga Beograđanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana