PS: Šta je s firmama gde je Radulović bio stečajni upravnik? Tanjug

Objavljeno: 04.02.2018. 17:25 Izmenjeno: 04.02.2018. 17:25

Pokret socijalista je upitao kakva je sudbina 16 preduzeća čiji je stečajni upravnik bio predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović i koje je rezultate u njima ostvario, s obzirom na to da je, tvrde, na ime usluga stečajnog upravnika tokom tih šest godina, „profitirao više od 200.000 evra“.

Pokret socijalista u saopštenju pita i koliko je Radulović naplatio angažmane u Vršačkoj pivari, „Delta legalu“ šećerani „Dimitrije Tucović“ i koji su rezultati tih angažmana.

„Zašto je kao stečajni upravnik nameštao milionski vredne knjigovodstvene poslove firmi ‘E-biznis servisis’ koja je u vlasništvu njegove supruge? Zašto krije da ga je upravo zbog nameštanja poslova ženinoj firmi Privredni sud u Beogradu novembra 2011. godine razrešio dužnosti stečajnog upravnika u GP ‘Novi putevi’ i kaznio sa 100.000 dinara?“, stoji u saopštenju Pokreta socijalista.

Pitaju i zašto je, kako tvrde, 2013. godine, kada je postao ministar privrede smenio rukovodstvo Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, isto rukovodstvo koje je, navode, „protiv njega 2011. povelo istragu zbog brojnih zloupotreba i sukoba interesa“.

„Zašto krije da je njegov kum Aleksandar Stevanović namestio udruženju ‘Pronet’, čija je predsednica Sandra Savanović Stevanović, supruga Stevanovića, posao vredan 1,38 miliona dinara na ime navodnog ‘lajf-koučinga’ koji je trebalo da drži radnicima propalog BIP-a? Zašto krije da je jedino čime se kao ministar bavio guranje svog predloga Zakona o stečaju, u kome je ‘genijalno’ predvideo da se licenciranje i kontrola stečajnih upravnika izuzme od države?“, pitaju iz Pokreta socijalista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana