SDPS danas sa građanima uređivala parkove na N.Beogradu Tanjug

Objavljeno: 23.02.2018. 22:44 Izmenjeno: 23.02.2018. 22:47

Aktivisti SDP Srbije zajedno sa predsednikom Rasimom Ljajicem danas su na poziv građana očistili parkove na Novom Beogradu između stambenih zgrada u Pohorskoj ulici.

 

Akciji su se pridružili i stanari zgrada, sa kojima je pokupljeno lišće i smeće, ograbuljane zelene površine, odneto polomljeno granje, saopštila je SDPS.

Takođe su promenjene polomljene daske na parkovskim klupama i prefarban inventar na dečjim igralištima.

SDP Srbije će, ne osvrćući se na kritike pojedinih opozicionih stranaka koji postavljaju pitanje odakle im novac za uređenje parkova, nastaviti sa ovakvim akcijama jer one osim dobre volje da se nešto konkretno uradi za građane, ne koštaju nista.

“Gledao sam na televiziji akciju SDP Srbije. Poslao sam im dopis. Nisam verovao da će ovakvu akciju da naprave i u mom komšiluku, da očiste i urede nešto što nije čišćeno 60 godina. Mobilizacija članova ove stranke je na najvišem nivou. Nama treba pomoć ovakvog tipa. Konkretne akcije. Moje komšije i ja smo im na ovom neizmerno zahvalni”, izjavio je Novobeograđanin na čiji poziv su danas očistćeni parkovi u Pohorskoj.

Predstavnici SDPS su takođe posetili i klub penzionera u Starom Mirijevu.

Oko 80 penzionera je sa predsednikom SDP Srbije Rasimom Ljajićem razgovaralo o potrebama i problemima ljudi treće životne dobi, ističući da je Ljajić jedini političar koji je posetio njihov klub i zainteresovao se za način na koji funkcionišu i opstaju penzionerska udruženja. I njihov problem , kao i u većini ovakvih udruženja je nedostatak prostora. Penzioneri Starog Mirijeva se okupljaju u prostorijama Mesne zajednice koje su im ustupljene samo na nekoliko sati dnevno. Ističu potrebu za celodnevnim korišćenjem ovog prostora buduci da imaju oko 500 članova.

Ono što ne fali je volja i energija za svakodnevnim sastajanjem i druženjem u klubu preko koga penzioneri ostvaruju svoje potrebe. Uglavnom se sami snalaze, sami plaćaju struju, kafu, čaj.

„Ono što najmanje možemo da učinimo je da svaka opština na teritoriji Beograda obezbedi mesto za okupljanje penzionera i da ih obogati potrebnim sadržajima“, poručio je Ljajić.

„Nije dovoljno da organizujemo izlete i ekskurzije i to obično u vreme predizbornih kampanja, ovo mora da bude svakodnevna aktivnost“, rekao je Ljajić, jer se humanost jednog društva meri njegovim odnosom prema starima.

Ljajić je na poziv jednog od prisutnih penzionera iz Starog Mirijeva obišao njegov golubarnik u kome uzgaja oko 250 golubova visokoletača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana