Sastanak Vučića, patrijarha Porfirija i Dodika u Vili Mir tanjug

Objavljeno: 20.07.2023. 13:20 Izmenjeno: 22.07.2023. 11:10

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa poglavarom SPC patrijarhom Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom počeo je u Vili Mir u Beogradu, iza zatvorenih vrata. Pre dolaska patrijarha, dvojica predsednika Vučić i Dodik razgovarali su o situaciji u regionu i predstojećim važnim susretima delegacija Republike Srbije i Republike Srpske. Kako je Vučić naveo na […]

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa poglavarom SPC patrijarhom Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom počeo je u Vili Mir u Beogradu, iza zatvorenih vrata. Pre dolaska patrijarha, dvojica predsednika Vučić i Dodik razgovarali su o situaciji u regionu i predstojećim važnim susretima delegacija Republike Srbije i Republike Srpske. Kako je Vučić naveo na instagram profilu „buducnostsrbijeav“, dogovorili su se i da se u najkraćem roku organizuje skup svih državnih organa Srbije i Srpske na teritoriji Republike Srpske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je na sastanku sa patrijarhom srpskim Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom bilo reči o svim ključnim nacionalnim pitanjima za srpski narod i da su dogovoreni zajednički sastanci u bliskoj budućnosti na teritoriji Republike Srpske. Vučić je na Instagram profilu „buducnostsrbijeav“ istakao da je prihvaćen i predlog Dodika o obeležavanju Dana sećanja stradale i prognane u „Оluji“. „Sa patrijarhom Porfirijem i Miloradom Dodikom sam razgovarao o svim ključnim nacionalnim pitanjima za srpski narod. Dogovoreni su važni zajednički sastanci u bliskoj budućnosti na teritoriji Republike Srpske, a patrijarh i ja prihvatili smo predlog predsednika Dodika da obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Оluja“, bude održano u Prijedoru 4.avgusta“, napisao je Vučić. Sastanak predsednika Vučića sa patrijarhom Porfirijem i Dodikom održan je u Vili Mir u Beogradu, iza zatvorenih vrata. Pre dolaska patrijarha, Vučić i Dodik razgovarali su o situaciji u regionu i predstojećim važnim susretima delegacija Republike Srbije i Republike Srpske. Kako je Vučić naveo na instagram profilu „buducnostsrbijeav“, dogovorili su se i da se u najkraćem roku organizuje skup svih državnih organa Srbije i Srpske na teritoriji Republike Srpske.

Sa @patrijarh_porfirije i @mdodik.official sam razgovarao o svim ključnim nacionalnim pitanjima za srpski narod. Dogovoreni su važni zajednički sastanci u bliskoj budućnosti na teritoriji Republike Srpske, a @patrijarh porfirije i ja prihvatili smo predlog predsednika Dodika da obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Оluja“, bude održano u Prijedoru 4.avgusta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana