Šapić: Na Bežanijskoj kosi gradimo veliki sportski kompleks otvoren za sve studio b

Objavljeno: 06.06.2023. 14:10 Izmenjeno: 06.06.2023. 14:10

Blizu mesta na kome počinje izgradnja nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra nalazi se parcela, biser i Novog Beograda i Bežanijske kose, na kojoj će se graditi veliki sportski kompleks otvoren za profesionalne sportiste, ali i sve građane i rekreativce, izjavio je gradonačelnik Beograda Alekdsandar Šapić. Obraćajući se prisutnima na polaganju kamena temeljca za izgradnju nacionalnog trenažnog […]

Blizu mesta na kome počinje izgradnja nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra nalazi se parcela, biser i Novog Beograda i Bežanijske kose, na kojoj će se graditi veliki sportski kompleks otvoren za profesionalne sportiste, ali i sve građane i rekreativce, izjavio je gradonačelnik Beograda Alekdsandar Šapić.

Obraćajući se prisutnima na polaganju kamena temeljca za izgradnju nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu, gradonačelnik je podsetio da je pre mesec i po dana, zahvaljujući i premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije, ta parcela prešla u vlasništvo Grada Beograda, te da je u toku izrada idejnog projekta za jedan veliki sportski kompleks.

– U okviru ovog budućeg velelepnog projekta nalaziće se atletski stadion, fudbalski teren, kao i otvoreni i zatvoreni tereni za različite sportove. Podsetiću da se u blizini nalazi i Sportski centar „11. april” za koji se završava konačni projekat, na osnovu koga će ovaj centar sa tri zatvorena bazena, koliko ih sada ima, dobiti ukupno osam. Nadam se da ćemo za neke tri-četiri godine, kada budemo ponovo bili ovde, moći da kažemo da se nalazimo na mestu velikog i kompleksnog sportskog centra i da će to biti nešto što ja, koji sam kao sportista mnogo putovao, nisam video nigde na svetu. Mislim da Srbija i njeni sportisti to zaslužuju – rekao je gradonačelnik.

On je izneo podatak da, prema evropskim standardima, Grad Beograd brojem sportskih objekata zadovoljava oko 800.000 stanovnika i dodao da je njegova obaveza kao gradonačelnika da, dok god bude bio na tom mestu, povećava broj sportskih objekata, kako bi se što više građana bavilo različitim sportskim aktivnostima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je Srbija postala svetska sila u odbojci, te da su srpski odbojkaši i odbojkašice od 2017. godine doneli svojoj zemlji 34 medalje.

– Preduslov za kontinuitet tih vrhunskih rezultata jeste taj da naši sportisti, kada ovaj centar bude završen u maju 2025. godine, dobiju uslove dostojne svetskih prvaka i njihovog rada i talenta, da bi i buduće generacije mogle da budu tako uspešne – rekla je Ana Brnabić.

Ona je istakla da je uspesima srpskih sportista doprinela i Vlada Srbije, tako što je više nego dvostruko povećala ulaganja u sport.

Ministar omladine i sporta Zoran Gajić je istakao da je izgradnja ovog objekta za sportiste neka vrsta dosanjanog sna i zahvalio Vladi Srbije koja, i pored velikih infrastrukturnih projekata, ulaže u srpski sport.

Velikom broju građana i sportista obratili su se generalni direktor Svetske odbojkaške federacije Fabio Azevedo, kapiten ženske odbojkaške reprezantecije Ana Bjelica, kao i član muške odbojkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Atanasijević, a događaju je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana