Šapić: Konkretni projekti u nastavku saradnje Beograda i Skoplja studio b

Objavljeno: 22.12.2022. 14:22 Izmenjeno: 22.12.2022. 14:22

Daniela Arsovska je zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla da Srbija i Severna Makedonija, kao i Beograd i Skoplje, neguju bliske odnose dva naroda, podsetivši da se ove godine navršava decenija uspešne saradnje.

 

Gradonačelnik Aleksandar Šapić primio je u Starom dvoru delegaciju glavnog grada Severne Makedonije predvođenu gradonačelnicom Skoplja Danielom Arsovskom povodom deset godina od potpisivanja dokumenta o bratimljenju Grada Beograda i Grada Skoplja.

Šapić je delegaciji Grada Skoplja poželeo dobrodošlicu u srpsku prestonicu i dodao da Beograd konkretnim projektima želi da pruži dodatni podstrek dobrim odnosima dva bratska grada.

– Nacionalne politike Srbije i Severne Makedonije tokom poslednjih godina značajno su približene inicijativom „Otvoreni Balkan”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je često u Skoplju, kao što su i visoke delegacije Makedonije često u našem gradu. Odnosi dva naroda su takođe na veoma visokom nivou i poznato je da jedni na druge gledamo kao na bratski narod. Dobri odnosi gradova otvaraju mogućnost saradnje u svim oblastima, a svakako da se na taj način dolazi i do određenih pogodnosti, odnosno preuzimanja dobrih stvari iz iskustava lokalne samouprave. Trudićemo se da u narednom periodu sarađujemo veoma blisko kako bi građani Beograda i Skoplja u datom trenutku od svega imali koristi. Nadam se da ćemo nakon serije sastanaka vrlo brzo započeti rad na konkretnim projektima – rekao je Šapić i poželeo delegaciji Skoplja ugodan boravak u našem gradu.

Daniela Arsovska je zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla da Srbija i Severna Makedonija, kao i Beograd i Skoplje, neguju bliske odnose dva naroda, podsetivši da se ove godine navršava decenija uspešne saradnje.

– Razgovarali smo o temama koje su značajne za dva grada i dogovorili saradnju na budućim projektima jer Beograd i Skoplje su metropole koje se susreću sa sličnim problemima – rekla je Arsovska koja je pozvala delegaciju Beograda u uzvratnu posetu.

Sastanku su prisustvovali gradski sekretar za javni prevoz Predrag Lukić, direktor JKP-a „Parking servis” Andrija Čupković i v.d. direktora JP-a „Putevi Beograda” Aleksandar Milentijević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana