Petković: 10.000 Srba u Rudaru pokazalo da se zalaže za mir tanjug

Objavljeno: 22.12.2022. 14:44 Izmenjeno: 24.12.2022. 10:20

„Kosmet nije Kurtijeva prćija, to je naša postojbina“.

Više od 10.000 Srba  je dostojanstvenim i veličanstvenim skupom kod Krsta u Rudaru čitavom svetu pokazalo da se zalaže za mir, objavio je na svom Fejsbuk nalogu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. „Srpski narod još jednom je snagom zajedništva i jedinstva odgovorio na teror kom je izložen od strane Prištine i Aljbina Kurtija!“, poručio je on. Kako je ocenio u objavi koju prati više fotografija skupa srpskog naroda u Rudaru na KiM: „Kosmet nije Kurtijeva prćija, to je naša postojbina“.

Pantović: Pantić je u policijskoj bazi kod Jarinja, prima terapiju

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je za Tanug da je  razgovarao telefonom sa uhapšenim Dejanom Pantićem koji mu je rekao da se nalazi u bazi kosovske policije blizu administrativne linije na Jarinju, da dobija terapiju, ali da mu nedostaje kontakt sa porodicom. Kako je rekao, on je prvi koji je uspeo da uspostavi kontakt sa Pantićem nakon 13 dana i dodao da je sa njim razgovarao oko 20 minuta. „Dejan mi je rekao da dobija terapiju i da policija sa njim korektno postupa, kao i da ima pristojan tretman“, rekao je Pantović. Napominje da Pantiću nedostaje kontakt sa porodicom koju nije video 13 dana. „Sudija još nije odobrio kontakt sa porodicom, taj zahtev se još razmatra, ali se nadam da bi to moglo uskoro da bude“, rekao je Pantović. Kako Pantović ukazuje, policijska baza u kojoj je Pantić zatočen je zapravo skup kontejnerskih smeštajnih jedinica i napominje da se njegov klijent nalazi u skučenom prostoru. „Prištinski mediji su juče objavili vest da je devet policajaca helikopterom prebačeno u Prištinu iz te baze. Pitam zašto i Pantić sa njima nije prebačen u Prištinu gde bi mogao da bude smešten u pravu zatvorsku jedinicu. Ukoliko je to pisanje medija istinito, onda to nije ništa drugo nego dokaz da kosovske vlasti Pantića u bazi drže kao taoca“, rekao je Pantović. Kako je rekao, kontakt sa Pantićem mu je odobren nakon što je uputio zahtev predsednici suda u Prištini i sudiji koji je odredio pritvor. Napominje da je Pantić jako uznemiren i nervozan zbog optužnice za dela, za koja tvrdi da nije odgovoran.
Veličanstveni skup u Rudaru pokazao je još jednom snagu naroda koji je pogođen nepravdom i koji se bori za slobodu i mir, izjavio je prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. „Ovaj skup je i jasan odgovor na sve pretnje i teror koji dolaze iz Prištine i njihovih pomagača i podstrekača. Srpski narod je pokazao nepokolebljivo jedinstvo sa državnim rukovodstvom Srbije i dao apsolutnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za zaštitu nacionalnih i drzavnih interesa Srbije“, rekao je Dačić za Tanjug. Dačić je poručio da međunarodna zajednica mora da shvati da je rešenje samo u poštovanju međunarodnih sporazuma, od Rezolucije 1244 do Briselskog i Vašingtonskog sporazuma i da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najveća pretnja miru i stabilnosti u regionu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana