Šapić: Brinemo o generacijama na kojima će ostati ovaj grad studio b

Objavljeno: 26.01.2023. 17:08 Izmenjeno: 26.01.2023. 17:08

Društvo koje ne vodi računa o svojim najmlađim generacijama nema budućnost.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić danas je u Starom dvoru bio domaćin tradicionalnog Svetosavskog prijema, povodom predstojeće školske slave Sveti Sava.

On je mališanima i prosvetnim radnicima čestitao školsku slavu i rekao da će se, kao prvi među jednakima, zajedno sa Gradskom upravom truditi da razume mlade i one koji sa njima rade, te da postoji odlučnost da se upravo ovoj kategoriji društva posveti mnogo veća pažnja nego što je to bilo do sada.

– Društvo koje ne vodi računa o svojim najmlađim generacijama nema budućnost. Time sam se vodio i ranije, dok sam bio na čelu opštine Novi Beograd, a to ćemo raditi i sada. Trudićemo se, koliko to bude u našoj mogućnosti, da budemo na usluzi i da pokušamo da odgovornom poslu rada sa decom, koji je nekada potcenjen i neshvaćen, vratimo dostojanstvo. Takođe, trudićemo se i da se prilagodimo vremenu u kojem živimo i da deci odrastanje učinimo lakšim i jednostavnijim. Mi sa ove pozicije znamo da im je ovo najlepši period u životu, oni to još ne znaju, tek će da shvate – poručio je gradonačelnik.

U periodu ispred nas videće se konkretni pomaci, naveo je Šapić i dodao da upravo to i treba da bude pokazatelj da Grad brine o generacijama na kojima će ostati ovaj grad i ova zemlja, kao i njihovim učiteljima, nastavnicima i vaspitačima.

Ovom prilikom u Starom dvoru je priređen muzički program.

Svečanosti su prisustvovali zamenica gradonačelnika Vesna Vidović i predstavnici Gradske uprave, Ministarstva prosvete, Patrijaršije, javnih preduzeća, direktori osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana