Objavljeno: 27.01.2023. 10:18 Izmenjeno: 27.01.2023. 10:18

Altina-da li postoji mogućnost da autobus 81 ide ulicom Justina Popovića.Daleko im je i 707 i 81 i nikako nemaju blizu prevoz? (Stanimirka)   Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:   Javni prevoz – linije JLPP br. 81 i 81L  u predmetnom delu naselja Altina usmerene su ulicom Pavla Vujisića jer ista prolazi središnjim delom […]

Altina-da li postoji mogućnost da autobus 81 ide ulicom Justina Popovića.Daleko im je i 707 i 81 i nikako nemaju blizu prevoz? (Stanimirka)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

 

Javni prevoz – linije JLPP br. 81 i 81L  u predmetnom delu naselja Altina usmerene su ulicom Pavla Vujisića jer ista prolazi središnjim delom naselja između železničke pruge i ul. Justina Popovića, čime je pešačka dostupnost javnom prevozu svim korisnicima uravnotežena. Sama ul. Justina Popovića nalazi se na 300m udaljenosti od Ul. Pavla Vujisića,  što se smatra prihvatljivom uticajnom zonom. Iz navedenih razloga trajno preusmeravanje javnog prevoza ul. Justina Popovića za sada nije planu. Takođe, za eventualne izmene u narednom periodu potrebno je da se izvrše određene tehničke korekcije u samoj ulici Justina Popovića u vezi sa proširenjem kolovoza, izgradnjom trotoara, rešavanjem pitanja odvodnjavanja atmosferskih voda, kao i da se dovrši proces izgradnje objekata na potezu od ul. Ugrinovački put 24. deo do ul. Ugrinovački put 35. deo.

 

Gledalac pita kada će Vrbovno dobiti kanalizaciju? (Mile)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:

 

Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu nisu predviđene aktivnosti na pripremi za izgradnju kanalizacije u naselju Vrbovno.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada utvrđeni su prioritetni rashodi i investiciona ulaganja za naredni period i u skladu sa tim planirana su sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta. U programu se nalaze zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima, završetak i dovođenje u funkciju objekata čija je izgradnja u toku i realizacija objekata od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

 

Gledalac pita kada će se izgraditi kanalizacija u Kaluđerici? (Milanko)

 

Odgovor Direkcije za GGZ:

 

Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu planirane su aktivnosti na izradi urbanističkog projekta za potrebe uređenja Kaluđeričkog potoka.

 

Završena je izrada Idejnog rešenja kanalisanja naselja Kaluđerica i pred nadležnom službom za katastar nepokretnosti pokrenuti su postupci deobe katastarskih parcela u cilju formiranja građevinske parcele za regulaciju Kaluđeričkog potoka. Po okončanju postupaka u katastru nepokretnosti, planiraće se dalje aktivnosti na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i izradi tehničke dokumentacije.

 

Idejnim rešenjem planira se najveći deo sekundarne mreže naselja Kaluđerica i manji deo naselja Leštane, koje gravitira Kaluđeričkom potoku. Takođe, idejno rešenje obrađuje i primarne objekte, kao što su lokalno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Kaluđerica i deonicu Bolečkog kolektora.

 

Gledalac se javlja u vezi BUS  kartica, zasto se izdaju samo u Zmaj Jovinoj, a ranije je bilo na vise punktova? Predlaze da se otvore punktovi na okretnicama bus stanica. 8Milenko)

 

Beokom je pitanje prosledio GSP Beograd i Sekretarijatu za javni prevoz i po dobijanju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana