Rotari klubovi donirali „Batutu“ dva miliona dinara Tanjug

Objavljeno: 14.04.2020. 16:32 Izmenjeno: 14.04.2020. 16:32

Institutu su poklonjeni automobil i informacioni sistem za potrebe praćenja epidemije, a donaciju je uručila predstavnica organizacije Ljiljana Lainović.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Institut za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“ dobio je  donaciju vrednu dva miliona dinara od Organizacije Rotari klubova Srbije.

„Rotari organizacije, kao svetska humatirana organizacija, uzela je aktivno učeshe u borbi protiv virusa Covid 19 i mi, kao njeni članovi na teritoriji Srbije i Crne Gore, smo se priključili. Više od 60 Rotari klubova odazvalo se pozivu na akciju i donirali smo sredstva za kupovinu informacionog sistema za praćenje epidemije i putničkog automobila Fiat 500L za ekipe Inistituta, koje su na terenu“, rekla je Lainović Tanjugu.

Doktor Ivan Ivanović sa Instituta „Batut“ zahvalio na donaciji, koja je kako kaže, veoma značajna u trenuku borbe sa pandemijom korona virusa u Srbija.

„Institut je centralno mesto odakle se koordinira celokupna aktivnost vezana za zdravstveni informacioni sistem, gde se nalaze baze podataka iz celokupnog zdravstvenog sistema u Srbiji. U ovom trenutku nam je izuzetno značajna donacija u vidu računarske opreme i informacionom sistemu, kako bismo uspeli da što bolje iskoordinišemo aktivnosti u borbi sa pandemijom na nivou cele države“, rekao je dr Ivanović.

On je istakao je da će vozilo značiti za rad na terenu, jer su uzorkivači Batuta na terenu svakog dana, gde uzmaju biološke uzorke građana i šalju rerzultate na biološka ispitivanja.

„Nadamo se da će nam donacija pomoći u našem svakodnevno radu, kao i da će donacija imati svoju punu primenu, ne samo tokom pandemije, već i u daljim aktivnostima koji su vezane za javno zdrvlje u Srbiji i nakon pandemije“, zaključio je Ivanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana