Đorđević: Siguran sam da patrijarh prati sve odluke države

Objavljeno: 14.04.2020. 16:42 Izmenjeno: 14.04.2020. 16:42

Ðorđević kaže da patrijarh Irinej duboko veruje da kada je u pitanju borba države sa virusom da stvari idu na bolje, te da je iz tog razloga možda patrijarh pretpostavio da će biti dovoljno prostora ili mogućnosti da se odobri vernicima prisustvo na liturgijama.

Zbog zdravlja nacije važno je da građani ostanu kod kuće i za vreme Uskrsa i da se sluša struka i prate odluke države, kaže ministar za rad Zoran Ðorđević inače i sam vernik.

„Ali je opet ostavio odstupnicu, da se posluša struku i ono što je u inetersu naroda i građana. Verujem da ono što bude struka rekla i ono što bude predsednik posle toga saopštio da će biti prihvaćeno. Mi ovde ne radimo radi ličnog interesa ovde je interes nacije u pitanju“, rekao je Ðorđević.

Ministar kaže da patrijarh Irinej, za kojeg kaže da ga lično poznaje i ceni, sigurno prati sve odluke države.

Ðorđević dodaje da je čuo da će predsednik Srbije sa predsednicom vlade razmotriti molbu Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve.

On će lično, kaže, kao pravoslavni vernik, deo praznika provesti radno, ali svaku odluku stručnjaka i vlade će poštovati, kakva god da ona bude.

„Vera je nešto što čovek drži u sebi i vera postoji dokle god čovek veruje u nešto. Ovde govorimo o veri u boga o velikom prazniku koji smo u normalnim okolnostima proslavljali na jedan potpuno drugačiji način. Vera da će biti bolje i da ćemo proslaviti Uskrs sledeće godine će biti sigurno ispunjena ukoliko budemo verovali u to, i na kraju ostanemo kod kuće“,poručio je ministar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana