Radovi u pet vrtića na Čukarici Beoinfo

Objavljeno: 12.11.2021. 16:30 Izmenjeno: 12.11.2021. 16:30

U Predškolskoj ustanovi „Čukarica” trenutno su u toku radovi na pet vrtića ukupne vrednosti 25,3 miliona dinara, izjavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu

Sredinom septembra započeto je renoviranje kupatila, kuhinje, terasa u vrtićima „Bajka”, „Dečji gaj”, „Sveti Sava”, „Veseljko” i „Cvrčak”.

– Očekujem da se radovi završe do sredine decembra kako bi deca mogla nesmetano da borave u objektima. Za sada sve teče po planu u jednoj od najvećih predškolskih ustanova u Beogradu. Osim izgradnje novih vrtića, od velike je važnosti i obnova postojećih i u to ulažemo velike napore – naveo je Gak.

U objektima „Sveti Sava” i „Cvrčak” renoviraju se kupatila, u „Bajci” i „Dečjem gaju” biće zamenjena keramika na terasama, dok će u „Veseljku” biti renovirana sanitarija kuhinjskog bloka.

Početkom ove radne godine u okviru PU „Čukarica” otvoren je novi vrtić „Zvezdica”, a uskoro se očekuje da deca uđu i u novi objekat u naselju Filmski grad.

Opština Čukarica ima 23 vrtića sa gotovo 6.000 upisane dece. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu od početka godine u opremanje vrtića na ovoj opštini uložio je više od 50 miliona dinara.

Gak je istakao i da je dolaznost dece u beogradskim vrtićima ove nedelje nešto manja od uobičajenog proseka, što je, kako je ocenio, očekivano zbog školskog raspusta.

Tokom protekle nedelje u 17 beogradskih predškolskih ustanova svakodnevno je boravilo nešto manje od 24.000 mališana, što je oko 41 odsto od ukupno upisanih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana