Pančevka optužena za ubistvo Rumunke u maju,njen sin nije Tanjug

Objavljeno: 12.11.2021. 16:04 Izmenjeno: 12.11.2021. 16:04

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv B.G. (68) iz tog grada, zbog sumnje da je 17. maja u svojoj knjigovodstvenoj agenciji, u okviru kuće, ubila rumunsku državljaku M.H. (53) koja je kod nje vodila poslovne knjige za firmu u svom vlasništvu

Protiv B.M, sina optužene, tužilaštvo je zbog nedostatska dokaza obustavilo istragu 5. novembra, navodi se u saopštenju tužilaštva.

On je bio pod istragom zbog sumnje da je bio sazivršilac u ubistvu, a nakon odustanka tužilaštva, sud mu je ukinuo pritvor, 8. novembra.

B.G. je optužena za ubistvo jer je tokom svađe sa M.H. koja je htela da prekine poslovnu saradnju sa agencijom usled narušenih odnosa, njoj zadala više udaraca rukama i tvrdim predmetom u predelu glave nanevši joj smrtonosne povrede usled kojih je preminula na licu mesta.

Nakon toga je telo zakopala iza kuće u rupu u zemlji.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najviše 15 godina zatvora, a tužilaštvo je za B.G. tražilo i produženje pritvora zbog uznemirenja javnosti.

Takođe je navelo da ne postoje uslovi za krivično gonjenje njenog sina za neko drugo krivično delo, poput – pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela ili neprijavljivnaje krivičnog dela i učinioca, s obzirom da mu je okrivljena majka, odnosno krvni srodnik u pravoj liniji, a u tom slučaju Krivični zakonik isključuje postojanje krivične odgovornosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana