Putari blagovremeno reagovali, na terenu trenutno 370 vozila tanjug

Objavljeno: 20.01.2023. 11:17 Izmenjeno: 20.01.2023. 12:49

Naglašava se da je problema sa poplavama bilo na jugu i jugoistočnoj Srbiji. „Sa tim smo se nekako izborili, a sada su nastupile snežne padavine.

Dežurne ekipe JP „Putevi Srbije“ blagovremeno su intervenisale zbog snega koji je rano jutros počeo da pada širom Srbije, a trenutno se na terenu nalazi 370 vozila, izjavio je za Tanjug izvršni direktor Sektora održavanja puteva prvog i drugog reda Zoran Stanisavljević. „Posle intenzivnih kišnih padavina u prethodna tri dana napokon je počeo da pada sneg u svim delovima Republike Srbije u ranim jutarnjim satima. Naše su ekipe, jutros blagovremeno intervenisale. Na snazi je trenutno drugi stepen angažovanja, što znači da je na terenu oko 370 vozila i oni za sad uspešno rade svoj posao“, rekao je Stanisavljević. Dodaje da na terenu nema većih problema, osim pojedinačnih saobračajnih nesreća. „Sa odronima sa kojima smo se sretali u prethodna tri dana smo nekako izlazili na kraj tako da nije bilo bitnog ometanja saobraćaja. Saobraćaj se na svim deonicama odvija normalno, tako da za sada nemamo nikakvh problema“, ističe Stanisavljević. Stanisavljević otkriva da su se padavine pomerile ka severu i da snega ima do Subotice, ali kako naglašava u ovom trenutku ne prave problem. „Nigde nemamo bitnih problema što se tiče snega. U brdsko planinskim predelima, naročito Golija, ima snežnih padavina sa većim intenzitetom, ali u principu su sve ekipe na terenu i rade svoj posao za sada uspešno. Tako da se normalno odvija saobraćaj na svim putnim pravcima“, rekao je Stanisavljević. Kako je istakao, putari rade svoj posao, i nisu bili iznenađeni snežnim padavinama jer su na vreme dobili meteorološke izveštaje, pa su sve ekipe bile spremne i blagovremeno intervenisale i zato su svi putevi normalno osposobljeni za redovno odvijanje saobraćaja. „Mi smo imali u prethodna tri dana probleme zbog bujičnih tokova koji su nanosili i kamenje i blato i drveće na puteve, tako da smo imali mestimične zastoje odnosno prekide saobraćaja“, dodaje Stanisavljević. Naglašava da je problema sa poplavama bilo na jugu i jugoistočnoj Srbiji. „Sa tim smo se nekako izborili, a sada su nastupile snežne padavine. Time se sada bavimo. Ne očekujemo neke veće probleme, ali u svakom slučaju preporučio bih vozačima da povedu računa u vožnji, da budu obazrivi i da ne idu bez zimske opreme na put“, upozorio je Stanisavljević.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je  vozače na promenu vremena koja nas uvodi u dane sa zimskim uslovima vožnje u kojima će zbog kiše, a povremeno i snežnih padavina kolovozi u nižim predelima biti mokri. U kasnijim popodnevnim i večernjim satima kada se temperature budu spustile oko nultog podeljka i kad kiša pređe u snežne padavine tada i na putevima u nižim predelima može biti raskvašenog snega, dok će u planinskim predelima i ka zimskim centrima vožnja biti po ugaženim snegom do pet centimetara, navodi AMSS. Zbog toga će na ovim putevima pored dobrih zimskih guma biti potrebna i upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavnja točkova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana