Objavljeno: 20.01.2023. 11:03 Izmenjeno: 20.01.2023. 11:03

Pre mesec i po dana supruga  je imala saobraćajnu nesreću  pri kojoj je povredila vrat i glavu. Pregledana je u Kliničkom centru, gde je dobila zbog povrede vrata da nosi kragnu, i uput za magnetnu rezonancu. Zakazani termin za magnetnu rezonancu je 18.11.2023. Može li da se ubrza pregled s obzirom da gospođa trpi bolove? […]

Pre mesec i po dana supruga  je imala saobraćajnu nesreću  pri kojoj je povredila vrat i glavu. Pregledana je u Kliničkom centru, gde je dobila zbog povrede vrata da nosi kragnu, i uput za magnetnu rezonancu. Zakazani termin za magnetnu rezonancu je 18.11.2023. Može li da se ubrza pregled s obzirom da gospođa trpi bolove? (Radiša)

 

Za rešavanje ovog pitanja I zakazivanje specijalističkih pregleda gledalac treba da se obrati izabranom lekaru koji jedini ima uvid u slobodne termine.Gledalac  može izvršiti pregled u Urgentnom centru ukoliko se radi o hitnom slučaju I u tom slučaju ne mora zakazivati pregled.

 

 

Da li je planirana rekonstrukcija bolnice u Mladenovcu i kada?  Bolnica se nalazi u objektu od pre rata, uništeni su podovi plafoni, toaleti…(Milina)

 

Beokom je pitanje prosledio Ministarstvu zdravlja I po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

 

Zašto nema odobavanja novih priključaka za struju? Gospođa ima kuću u Batjanici, kupljena je i bandera i postavljena, ali zbog ne uknjiženja kuće ne mogu da  se priključe na EDB brojilo.(Olivera)

 

Iz EPS distribucije odgovaraju:

 

Pozitivnim propisima nije predviđena mogućnost priključenja, niti  privremenog priključenja  objekata koji su izgrađeni bez građevinske dozvole, objekata za koje je podnet zahtev za legalizaciju/ozakonjenje, ukoliko postupak  legalizacije/ozakonjenja nije okončan donošenjem Rešenja  o ozakonjenju.

 

Zakonom o ozakonjenju objekata („Sl. glasnik RS“, broj 96/2015)) bila je predviđena mogućnost privremenog priključenja objekata u postupku ozakonjenja. Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata („Sl. glasnik RS“, broj 83/2018), koji je stupio na snagu dana 06.11.2018. godine, izmenjen je član 39. stav 1. Zakona o ozakonjenju objekata i ovaj Zakon, nakon izmena i dopuna, ne propisuje mogućnost privremenog priključenja objekata u postupku ozakonjenja.

 

 

2019 godine potpuno je otkupljen stan na Bežanijskoj kosi. Uknjiženje je nemoguće zbog neizlaska sudskog veštaka. Gospođa je kontaktirala 10-tak sudskih veštata ali bez uspeha. Da li postoji način da se uknjiži kupljeni stan?(Biljana)

 

Beokom nema uvid u rad Sudskih veštaka pa preporučujemo gledateljki da se neposredno informiše u RGZ – u o mogućnostima knjiženja stana bez nalaza Sudskog veštaka.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -2°C

Pretežno oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana