Pupovac:Voleli bismo da je bila i predsednica Kitarović

Objavljeno: 06.01.2018. 17:15 Izmenjeno: 06.01.2018. 17:15

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) i zastupnik u Saboru Milorad Pupovac izjavio je danas da je zadovoljan odzivom zvanica na bozićni prijem, ai da bi voleo da je i predsednica Kolinda Grabar Kitarović bila prisutna.

 

On je novinarima nakon prijema rekao da su pozvani bili svi za koje se mislilo da je trebalo da budu na tom prijemu, od predstavnika državnog vrha i verskih zajednica do političkih stranaka, sindikata i nevladinih organizacija.

““Mnogi su se odazvali, drugi su sigurno imali za sebe ili za nas opravdane razloge da ne budu danas s nama““, rekao je Pupovac, preneo je portal Index.hr.

Voleli bi, rekao je, da je i predsednica bila sa njima, ili da je „bila u nekoj drugoj osobi“, ali budući da nije, oni će to prihvatiti kao nešto na što ne mogu da utiču.

Odgovarajući na pitanje veruje li da će biti ispunjena obećanja premijera Andreja Plenkovića o rešavanju problema manjina koje su u nekim područjima bez struje, Pupovac je rekao da je krajem prošle godine dogovoreno da ova godina bude godina finalizacije tih krupnih zaostataka koji stvaraju nepravdu među građanima Hrvatske i loše tretiraju naselja i područja u kojima žive Srbi pa onda i same Srbe.

Pupovac je rekao da je uveren da će to rešiti u ovoj godini jer bi drugačije bilo teško za vladu i predstavnike srpske manjine da na bilo koji način to opravdavaju ljudima koji više od decenije čekaju da im kuće budu ponovo priključene na struju i da imaju vodu u domovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana