PS: Trifunovićeva oduševljenost Kurtijem nije iznenađenje Tanjug

Objavljeno: 04.02.2020. 11:17 Izmenjeno: 04.02.2020. 11:17

Povodom formiranja vlade Privremenih institucija u Prištini, Pokret socijalista saopštio da nije imao „ni najmanju sumnju“ da će upravo ljudi okupljeni oko lidera SzS Dragana Đilasa biti ti koji će „prvi čestitati Aljbinu Kurtiju“.

U saopštenju PS, uz konstataciju da je Kurti posle četiri meseca „s koca i konopca“ sastavio vladu takozvanog Kosova, ističe da zaista ne iznenađuje oduševljenost Sergeja Trifunovića Aljbinom Kurtijem, jer se „njihove politike suštinski ne razlikuju“ i u njihovom središtu je mržnja.

„Dobro je da je Srbija imala priliku da čuje šta Trifunović podrazumeva pod pojmom normalizacije i da je za njega sasvim normalno i prihvatljivo to što neosuđeni ratni zločinci hoće još više da ulažu u takozvanu vojsku Kosova, što hoće da uvedu obavezni vojni rok i nateraju Srbe da idu u vojsku Kosova. Ono što je strepnja i strah za čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji, za Trifunovića je napredak, prosperitet i demokratija“, ocenjuje PS.

Ova stranka dodaje da od čoveka koji ponosno nosi majicu sa likom Jove Divjaka, koji smatra da je Srbija genocidna i koji vređa, psuje i ponižava žene, može ovako nešto i da se očekuje.

„Sergejeva oduševljenost Kurtijem nije iznenađenje, već kontinuitet“, zaključuje se u saopštenju PS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana