Provera individualne obučenosti vojnika na služenju vojnog roka studio b

Objavljeno: 30.09.2022. 20:35 Izmenjeno: 30.09.2022. 20:35

U nastavku sledi kolektivna obuka izviđača i nišandžija u jedinicima Vojske Srbije.

foto mod

 

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu ove nedelje je realizovana provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2022“ kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

Proveri su pristupili nišandžije na tenku M-84 i borbenom vozilu pešadije M-80A i izviđači, kojima zbog prirode vojničkih dužnosti za koje se osposobljavaju individualna specijalistička obuka traje dve nedelje duže, kako bi uspešno savladali sve programom predviđene sadržaje.

Vojnici su tokom dvodnevnog ispita osposobljenosti rešavali raznovrsne taktičke zadatke i praktično pokazali stečena znanja i veštine u rukovanju naoružanjem roda i poznavanju sredstava i opreme oklopnih, odnosno izviđačkih jedinica Vojske Srbije. Postignuti odlični i vrlodobri rezultati govore da je obuka dobro planirana i izvedena i da su vojnici u potpunosti dostigli zahtevane standarde obučenosti za izvršavanje zadataka u okviru svojih specijalnosti.

U nastavku sledi kolektivna obuka izviđača i nišandžija u jedinicima Vojske Srbije, gde će biti u prilici da nadograde stečena znanja i aktivno učestvuju u realizaciji svakodnevnih zadataka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana