Aleksandar Šapić: Za 100 dana nove gradske uprave urađeno mnogo na dobrobit građana studio b

Objavljeno: 30.09.2022. 20:39 Izmenjeno: 30.09.2022. 20:39

Gradonačelnik je istakao da je u budžetu obezbeđeno oko 10 milijardi dinara za sanaciju beogradskih ulica.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio j da je za 100 dana nove gradske uprave urađeno mnogo na dobrobit građana.

–Tri meseca smo naporno radili. Nije bilo lako, a da se pritom ne ugrozi funkcionisanje grada. Takođe da se paralelno pronađu sredstva u istim budžetskim okvirima, a koja su uzrokovana skokom cena na više nivoa – istakao je prvi čovek srpske prestonice.

On je u emisiji Fokus tv B92 podsetio da je usvojen rebalans budžeta Grada Beograda, kao odgovor na ekonomsku krizu u celom svetu.

–Uspeli smo da spremimo javna-komunalna preduzeća za zimu, istovremeno da pokrijemo i neka dugovanja. Takođe i da određena sredstva preusmerimo na naše građane, poput vaučera za sva maloletna lica, uključujući i sve zaposlene u predškolskim i školskim ustanovama za koje je Grad Beograd za novogodišnje i božićne praznike izdvojio 17 miliona evra – istakao je Šapić.

On je istakao da je na poslednjoj Skupštini grada Beograda usvojeno niz važnih odluka.

–Usudio bih se reći istorijskih odluka koje će da promene sliku grada, njegovo funkcionisanje, uslužnost i bezbednost. Spajamo tri sekretarijata u jedan, koji će se zvati Sekretarijat za nadzor, inspekciju i komunikaciju i koji će, preko jedinstvenog telefonskog broja biti na raspolaganju građanima u svakom trenutku, tokom cele godine – naveo je gradonačelnik.

On je istakao da neće doći do poskupljenja karata u javnom gradskom prevozu

–Potrebno da je smanjimo troškove koje idu na subvencionisanje GSP-a. Takođe da unapredimo javni prevoz za naše građane, a onda sam siguran da će Beograđani početi da ga plaćaju u daleko većem broju nego do sada – ukazao je Šapić.

On je istakao da je u budžetu obezbeđeno oko 10 milijardi dinara za sanaciju beogradskih ulica.

–Najavljujem da ćemo do Nove godine presvući i sanirati više ulica u prestonici nego što je to učinjeno za nekoliko poslednjih godina. Ušli smo u noćne radove, kao i vikendima a sve sa ciljem da budemo što manje na smetnji Beograđanima – zaključio je gradonačelnik Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana