Programi podrške adolescentima u Centru za socijalni rad Beoinfo

Objavljeno: 27.05.2021. 09:32 Izmenjeno: 27.05.2021. 09:54

Grad Beograd prepoznao je značaj preventivnih programa namenjenih građanima. Oni su u Savetovalištu za brak i porodicu potpuno besplatni, a prijavljivanje je moguće putem telefona, istakla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević

– Novi program koji smo pokrenuli namenjen je adolescentima uzrasta od 15 do 19 godina koji dolaze sa porodicama koje su upoznate sa tim da će im deca biti uključena u program. Osim toga, nastavljamo sa već veoma uspešnim programom pokrenutim prošle godine, koji za cilj ima borbu protiv nasilja u porodici i govori o osnaživanju žena. Naime, bilo nam je važno da žene prepoznaju sve oblike nasilja, jer ono nije samo fizičko već i psihičko – podsetila je Stanisavljevićeva za televiziju K1.

Naglasila je da su prijave za program još u toku, kao i da je prijava moguća telefonskim putem ili dolaskom u jedan od 17 centara za socijalni rad.

– Postoji 12 tema koje će se obrađivati u radu sa korisnicima, a Centar za socijalni rad je pripremio i prigodne brošure u kojima je prikazan ceo program i način njegovog sprovođenja. Iako se radi o grupnom radu, važno je istaći da su primenjene sve epidemiološke mere i da nema razloga za bilo kakvu brigu. Očuvanje mentalnog zdravlja je izuzetno važno a rad sa mladima posebno tretira vršnjačko nasilje, kao i prevazilaženje svih situacija u kojima mladi mogu da se nađu tokom sazrevanja – istakla je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Licencirani psihoterapeut Slađana Ivanović ukazala je da se radi o vršnjačkom grupnom tretmanu u kojem korisnici uz psihoterapijski rad imaju mogućnost da sa vršnjacima razmene iskustva i dobiju podršku.

Program će se održavati svakog utorka od 13.30 časova u Gradskom centru za socijalni rad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana