Vučić ugostio na ručku patrijarha i episkope Studio B

Objavljeno: 27.05.2021. 09:57 Izmenjeno: 28.05.2021. 13:05

Ukazao sam na brojne opasnosti, na mnogo važnih sastanaka koje ćemo imati u narednom periodu, pre svega po pitanju KiM, poručio predsednik Vučić posle razgovora sa patrijarhom i vladikama SPC

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je  da je na ručku sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima razgoravao o situaciji na Kosovu i Metohiji, u Republici Srpskoj i svim ključnim pitanjima za srpski narod, te da je ukazao na brojne opasnosti i važne sastanke po pitanju KiM.

„Srećan sam što sam ugostio patrijarha Porfirija i čak 35 episkopa SPC, a razgovarali smo o ključnim pitanjima za srpski narod“, rekao je Vučić nakon sastanka, kome je prisustvovao i predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Kako je rekao, razgovaralo se o situaciji na Kosovu i Metohiji, u RS, o svim problemama sa kojima sa suočavamo.

„Bili smo otvoreni, čini mi se da smo dobro razumeli jedni druge. Crkva ima stanovište da je važno jedinstvo države, naroda i crkve, nama je važno da imamo što bliže stavove i da možemo da ih delimo sa prestavnicima Crkve, uz razumevanje činjenice da je crkva odvojena od države i da se poštuje princip sekularnosti“, rekao je Vučić.

Preneo je da je u razgovoru istakao da je Srbija danas ekonomski snažnija nego ikada, da raste brže nego ikada, ali i da je to sve do trenutka dok možemo da čuvamo mir i stabilnost i dok političke stvari možemo da držimo pod kontrolom u celom regionu.

„Ukazao sam im na brojne opasnosti, na mnogo važnih sastanaka koje ćemo da imamo u narednom periodu, pre svega po pitanju KiM. Video sam da ih je iznenadila grčka reakcija“, rekao je Vučić.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana