Potrebno smanjiti rizik od požara tokom zimskog perioda tanjug

Objavljeno: 05.10.2022. 10:13 Izmenjeno: 05.10.2022. 10:13

Razlog tome su, kako navodi, neispravni dimovodni kanali, neispravne elektroinstalacije i uređaji za grejanje.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apelovao je na građane da, tokom nastupajuće grejne sezone, budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i svojim komšijama i na taj način spreče požare koji su karakteristični za zimski period.

Prema rečima pomoćnika načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Saše Rančića, zimski period, odnosno period od početka do kraja grejne sezone, karakteriše veliki broj požara na građevinskim objektima.

Razlog tome su, kako navodi, neispravni dimovodni kanali, neispravne elektroinstalacije i uređaji za grejanje.

„Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da se svi dimovodni kanali i elektroinstalacije provere pre početka grejne sezone od strane nadležnih institucija, da bi jednostavno smanjili rizik od nastanka požara. Takođe apelujemo i da se odeća ne približava grejnim telima kao što su kvarcne peći, jer mogu izazvati požar“, istakao je Rančić.

On je naglasio da, ukoliko do požara ipak dođe, građani obavezno pozovu broj 193 i pripadnici najbližih vatrogasno-spasilačkih jedinica će doći u pomoć, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana