Potpisani ugovori za projekte crkava i verskih zajednica Beoinfo

Objavljeno: 28.02.2020. 18:05 Izmenjeno: 28.02.2020. 18:05

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević potpisao je ugovore sa predstavnicima crkava i verskih zajednica čiji su projekti izabrani na javnom konkursu.

foto Beoinfo

Programi i projekti crkava i verskih zajednica koje Opština Zemun iz budžeta finansira i sufinansira odnose se na restauraciju i konzervaciju zidova Hrama Svetog oca Nikolaja, investiciono održavanje objekta Hrama Svete Trojice, uređenje Parohijskog doma Hrama Velikomučenika kneza Lazara u Zemun polju, uređenje sale Parohijskog doma Hrama Svetog proroka Ilije u naselju Grmovac, uređenje Župne dvorane Crkve Uznesenja blažene djevice Marije. Takođe, za potrebe crkvene opštine Ugrinovci opredeljena su sredstva za rekonstrukciju i sanaciju zvonika hrama.

Zamenik predsednika opštine Damir Kovačević istakao je da opština u kontinuitetu radi na očuvanju kulturno-istorijskog blaga, budući da su zemunske crkve istovremeno i spomenici kulture.

– Na ovaj način čuvamo duhovni identitet naroda, negujemo multikulturalnost i multikonfesionalnost, što je osobenost Zemuna, i podržavamo delovanje verskih zajednica u lokalnoj sredini – istakao je Kovačević.

Odluka o izboru projekata crkava i verskih zajednica doneta je 24. februara 2020. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana