„Pokušaj opstanka SzS na političkoj sceni po svaku cenu“ Studio B

Objavljeno: 28.02.2020. 18:38 Izmenjeno: 28.02.2020. 20:05

Očigledna propast ideje bojkota, kao i sve izvesniji raspad Saveza za Srbiju, predstavnike ove neprincipijelne koalicije tera na pokušaje opstanka na političkoj sceni po svaku cenu, saopštila Srpska napredna stranka Vojvodine.

 

Zato se oglašavaju čak i kada nemaju šta da kažu, pričajući gluposti, tek da bi neko čuo da kao i oni imaju neki politički stav, osim onoga da mrze Aleksandra Vučića i da neće izaći na predstojeće izbore zato što nisu zadovoljni izbornim uslovima. Da ni sami ne znaju šta hoće, svedoči lagani raspad koalicije, iz koje polako, jedna po jedna, izlaze članice opredeljujući se za učešće na izborima. I dok se ruši njihova kula od karata, u besu i nemoći, smislili su da je od svih izbornih uslova najproblematičniji onaj kojim se cenzus spušta na tri odsto, ali i uvođenje korektivnih faktora za stranke nacionalnih manjina. Iako ove odluke pomažu prepoznavanju svih učesnika političkog života i njihovoj većoj zastupljenosti u parlamentu, Savezu za Srbiju one smetaju. Možda baš zato što upravo sad vide koliko je besmislena odluka o bojkotu, koja ih sad, kao kamen oko vrata, koji su sami sebi okačili, sprečava da osvoje mesta u republičkoj, pokrajinskoj i lokalnim skupštinama. Jer ove izmene idu na ruku upravo malim strankama, kao što su one, koje čine Savez za Srbiju, osim ako nisu toliko nevidljive u biračkom telu da im ni spuštanje cenzusa ne može pomoći, stoji u saopštenju SNS Vojvodine.

Međutim, jasno je da su zamerke Saveza za Srbiju na  izborne uslove, pa i cela ideja bojkota, u funkciji samo jednog cilja – pokušaja prikrivanja činjenice da ih narod neće. Srpska napredna stranka na predstojećim izborima očekuje podršku građana, jer ima rezultate, plan i program zahvaljujući kome smo smanjili nezaposlenost, izgradili puteve, doveli prosečnu zaradu do nivoa od 510 evra. Nastavljamo putem razvoja Srbije za dobrobit svih građana, za našu decu, saopštila je SNS Vojvodine.

                                                                       -Saopštenje objavljeno u celosti-

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana