Potpisan ugovor za petlju „Batajnica” Tanjug

Objavljeno: 13.02.2020. 16:21 Izmenjeno: 13.02.2020. 17:13

Potpisivanjem ugovora za petlju „Batajnica”, stekli su se uslovi za početak radova na izgradnji saobraćajnice u okviru kompleksa ove petlje.

Kako je navedeno u saopštenju iz opštine Zemun, na ovaj način povezaće se deo Batajničkog bulevara od rampi R2 i R4 do raskrsnice veznog puta sa Kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem 3, zatim saobraćajnice prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta „blizanca”, te lokalni put 1 i lokalni put 3.

– Ovo je veliki dan za opštinu Zemun, pogotovo za  građane Batajnice. Dočekali smo posle mnogo meseci početak realizacije kapitalnog projekta u Batajnici. Sve ono što je neko ispustio, a to je da zanemari infrastrukturni položaj Zemuna i stavi ga u drugi plan, uključujući tu i petlju u naselju Batajnica, velikim trudom danas realizujemo. Izgradnjom ove petlje dobijaju i mnogobrojni investitori koji se nalaze u neposrednoj industrijskoj zoni duž starog i novog Novosadskog autoputa. Sa ovakvim projektima ćemo nastaviti jer cilj nam je da stvorimo zdrave uslove i da privučemo strane investitore, a domaće da pospešimo u svemu onome što rade kako bi smanjili nezaposlenost. Zajedno sa Vladom Republike Srbije i Gradom Beogradom i nadalje ćemo stvarati jednake uslove za sve naše građane – rekao je predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Pored radova na kompletiranju ranije započetih i izvršenih radova javila se potreba za izgradnjom i drugih saobraćajnica koje će omogućiti povezivanje budućeg intermodalnog terminala Batajnica sa mrežom lokalnih gradskih i državnih puteva. Projektno-tehnička dokumentacija kojom su definisani radovi na kompletiranju petlje Batajnica rađena je tokom 2018. i 2019. godine. Ukupna investiciona vrednost radova na izgradnji saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije i druge prateće segmente, poput postavljanja prateće opreme, saobraćajne signalizacije i pejzažnog uređenja iznosi 9,6 miliona evra.

Investitor radova su Koridori Srbije, projektant JV „Panpro Tim” – „Via Inženjering” – „Geovizija”, a sredstva su obezbeđenja iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Koridori Srbije će nastojati da ugovoreni radovi budu izvršeni u toku kalendarske 2020. godine. Potpisivanju ugovora prisustvovali su mnogobrojni građani i rukovodstvo opštine Zemun, istaknuto je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana