Posle Jovovića, i Kozarevu zabranjen ulazak na KiM Tanjug

Objavljeno: 03.10.2019. 16:29 Izmenjeno: 03.10.2019. 16:29

Zameniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Kozarevu , kao i u slučaju Dušana Jovovića, takođe  nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Merdare uđe u južnu srpsku pokrajinu.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, to je druga protivpravna i antidemokratska zabrana koja je u jednom danu primenjena prema predstavnicima Kancelarije.

Kozarev se uputio u Prizren, gde je trebalo da otvori pesničke susrete „Lazar Vučković“, u organizaciji Ustanove za novinsko-izdavačku delatnost „Panorama-Jedinstvo“.

Zabrana Kozarevu, navodi se u saopštenju, nije samo čin političkog nasilja, već i direktni napad na pravo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da slobodno neguje svoj identitet i kulturu.

„Takav aparthejd nije viđen u savremenoj Evropi i pozivamo međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava da se probude i reaguju na brutalne izlive mržnje i šovinizma prema srpskom narodu koji proteklih dana dolaze iz Prištine“, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kažu da albanski separatisti neće zabranama i političkim terorom slomiti duh srpskog jedinstva i otpora na Kosovu i Metohiji i istisnuti Srbiju iz njene južne pokrajine.

Ranije danas, ni pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Jovoviću nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju KiM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana