Poseta humanom kafiću na Vračaru ci

Objavljeno: 03.03.2019. 14:42 Izmenjeno: 03.03.2019. 14:42

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević posetio je kafić ,,Zvuci srca”, koji je otvoren ove godine na Vračaru u Čuburskoj ulici broj 12 i koji je specifičan po tome što u njemu rade osobe sa invaliditetom.

Ovaj kafić otvoren je uz pomoć Udruženja ,,Dečije srce”, koje dugi niz godina radi na inkluziji osoba sa invaliditetom kroz različite programe.
Prilikom posete Petronijević je istakao da Grad Beograd, kao jedinica lokalne samouprave, direktno komunicira sa svojim sugrađanima kako bi kreirali programe u skladu sa njihovim potrebama.

– Drago mi je što sam nedeljno popodne proveo sa ovim sjajnim mladim ljudima. Milan i Ivan su želeli da se vidimo i porazgovaramo, a ja sam sa zadovoljstvom pristao da podelim svoje iskustvo sa njima i da zajedno usmerimo njihove preduzetničke ideje – rekao je Petronijević.

Upoznao je osoblje koje je zaposleno u ovom kafiću i posetio prostor koji je namenjen za kreativne radionice.

–Veoma sam ponosan na ove mlade i hrabre Beograđane. Uskoro će u ovom prostoru biti otvoren i prodajni objekat, gde će osobe sa invaliditetom izlagati svoje proizvode. Nastavljamo da zajedno, kroz direktan kontakt sa građanima, gradimo naš grad – zaključio je Petronijević.

Kafić „Zvuci srca” nema cenovnik, već su donacije za račun proizvoljne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana