Pokloni za prvake na Vračaru

Objavljeno: 04.09.2023. 09:17 Izmenjeno: 05.09.2023. 08:17

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković obišao je Osnovnu školu „Svetozar Marković“ i naveo da je opština obradovala prvake novim rančevima i školskim priborom.

Na pragu novog poglavlja u njihovom životu, u kojem će igru zameniti školskim klupama, vračarske prvake nasmejano su dočekali njihovi drugari, učitelji i predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof dr Milan A. Nedeljković sa saradnicima. Ove godine u vračarskim školama upisano je 738 đaka prvaka, 380 devojčica i 358 dečaka.

„Gradska opština Vračar izabrala je obrazovanje kao jedan od prioriteta u svom radu. Želimo da deca na Vračaru imaju iste uslove za učenje kao i njihovi vršnjaci u najrazvijenijim evropskim zemljama, i zato ćemo nastaviti  da za njih obezbeđujemo najbolje uslove za školovanje i odrastanje. Danas smo za sve mališane koji polaze u prvi razred obezbedili poklon rančeve, sa svim neophodnim priborom: sveskama, drvenim bojicama, lenjirom, nalepnicama za sveske… Dragi prvaci, želim vam srećan početak školske godine i mnogo uspeha, dobrih ocena i druženja“, izjavio je prvi čovek Opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković.

U svečanoj atmosferi rukovodstvo Opštine podelilo je svim prvacima poklone – rančeve sa neophodnim školskim priborom za svakog prvaka. Mališani su, nakon toga, uživali u priredbi koju su za njih pripremili njihovi stariji drugari, obišli svoje učionice i školske klupe.

Iz škole su izašli veseli i nasmejani, puni utisaka, nestrpljivi da ponovo sednu u školske klupe sa svojim omiljenim drugarom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 16°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana