Pohvale Srbiji za transparentnost državne uprave Studio B

Objavljeno: 18.07.2018. 13:09 Izmenjeno: 19.07.2018. 07:45

Naša zemlja je u prethodnih godinu dana  znatno povećala broj usluga koje građani i privreda eloktronskim putem mogu da dobiju od državnih institucija i administracije istakla je premijerka  Srbije Ana Brnabić na globalnom samitu Partnerstva za otvorenu upravu u Gruziji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da je Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) pohvalilo Srbiju za napore da poveća transparentnost rada državne uprave, te da je prepoznato koliko je Srbija uradila u fokusiranju Vlade na svoje građane.

Ističe da je digitalizacija jedan od ključnih prioriteta naše vlade, pre svega u obalstima javne uprave , ekonomije i obrazovanja.

Brnabić kaže da je naša država posvećena izgradnji sistema otvorenih podataka jer se na taj način smanjuje korupcija, povećavaju se konkurentnost i transparentnost i jača poverenje između države , građana i privrede.

Kancelarija za IT i e-Upravu već u prvoj godini postojanja osvojila je Nagradu za razvoj informacionog društva, koju dodeljuje Svetski samit o informacionom društvu, i to u konkurenciji od 685 prijavljenih projekata širom sveta kaže srpska premijerka.

Ona je u obraćanju na smitu u Gruziji naglasila važnost i neophodnost dobre pravne regulative u toj oblasti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana