Počela podela penzionerskih kartica

Objavljeno: 28.08.2023. 12:02 Izmenjeno: 28.08.2023. 12:02

Penzioneri u Srbiji koji su se prijavili za penzionerske kartice, koje će im od 1. oktobra omogućavati razne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja roba i usluga, od danas mogu da ih preuzmu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i u svojim opštinama ili mesnim zajednicama.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje  Relja Ognjenović kaže da će putem sajta Fonda, ali i medija, penzioneri biti pozivani na sve velike akcije koje se nude i biće obaveštavani gde mogu da koriste kartice.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje  Relja Ognjenović kaže da se do sada za penzionersku karticu prijavilo više od 730.000 penzionera i da će država nastaviti da potpisuje ugovore sa firmama za razne pogodnosti koje im se nude.

Briga o penzionerima je prioritet države i  nacionalni interes, naglašava direktor PIO fonda. On poziva  penzionere koji se nisu do sada prijavili da to učine, preko sajta PIO fonda ili na šalterima pošta.

Ognjenović najavljuje da je u pripremi aplikacija gde će se penzioneri kvartalno, polugodišnje ili godišnje upoznavati o najvećem broju akcija, koje će biti sprovedene sa privrednim subjektima, sa kojima su potpisani ugovori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 26°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana