OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici kompletno renovirana

Objavljeno: 28.08.2023. 10:23 Izmenjeno: 28.08.2023. 10:23

Ispunjeno je obećanje dato roditeljima da će do 1. septembra biti gotovi svi radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici. Đaci novu školsku godinu počinju u svetlim i modernim učionicama potpuno obnovljene škole, koja sada ima mnogo veći prostor, opremljen po najvišim standardima i sa najsavremenijim učilima, izjavio je […]

Ispunjeno je obećanje dato roditeljima da će do 1. septembra biti gotovi svi radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici. Đaci novu školsku godinu počinju u svetlim i modernim učionicama potpuno obnovljene škole, koja sada ima mnogo veći prostor, opremljen po najvišim standardima i sa najsavremenijim učilima, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

– Deca će imati uslove za učenje, obrazovanje, bavljenje sportom, zdravstvenu zaštitu, ali i maksimalnu bezbednost. Na raspolaganju im je 30 najsavremenijih učionica opšte i kabinetske nastave, za produženi boravak i predškolsku nastavu. Đaci će imati distributivnu kuhinju sa trpezarijom, biblioteku sa čitaonicom, medijateku, zubarsku ordinaciju i ambulantu, fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama i sve što je potrebno za kvalitetno obrazovanje. Važno je reći i da je objekat je u potpunosti prilagođen osobama sa posebnim potrebama – istakao je Petrović.

Prema njegovim rečima, izgrađeni su novi sportski tereni sa pratećim mobilijarom i zamenjena je ograda na kompletnoj parceli objekta.

Radovima na rekonstrukciji i dogradnji objekta obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, zatim nadziđivanje još jedne etaže, dogradnja novog dela objekta, izrada krova fiskulturne sale, novog ulaza, zamena kompletne fasadne i unutrašnje stolarije, izrada nove fasade na celom objektu škole, kao i ugradnja lifta. Takođe, urađene su nove instalacije vodovoda i kanalizacije, kao i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. To se pre svega odnosi na dojavu požara, sistem video-nadzora, sistem distribucije televizijskog signala i sistem razglasa. Rekonstrukcija obuhvata radove i na termotehničkim instalacijama, obnovu postojećih saobraćajnica i parkinga i spoljno uređenje sa ozelenjavanjem u školskom dvorištu.

– Vodeći računa o  ekološkim uslovima i ekonomičnosti, tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena postojećeg energenta – lož-ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena. Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje iznosi 5.188 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara, bez PDV-a – precizirao je Petrović.

Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta” izgrađena je 1969. godine. Kada je reč o kvalitetnim uslovima za obrazovanje i svim potrebnim bezbednosnim uslovima, postojeći objekat nije zadovoljavao potrebe velikog broja đaka.

– Urađeno je sve kako bi đaci ove škole mogli da nastave obrazovanje u najboljim uslovima, a oni koji tek počinju školovanje bili ponosni na svoju modernu školu – zaključio je Luka Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 22°C

Grmljavina sa kišom

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana