Otvorena nova sezona u Skadarliji Beoinfo

Objavljeno: 22.05.2021. 15:36 Izmenjeno: 22.05.2021. 15:36

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao  otvaranju nove sezone u Skadarliji. Otvaranju su prisustvovali direktor TOB-a Miodrag Popović, direktorka JP „Beogradska tvrđava” Marija Reljić i predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović

Goran Vesić je istakao da je danas sa ponosom otvorena 52. sezona Skadarlije.

– Od 1969. godine kada je Skadarlija rekonstruisana, svake godine u maju otvaramo Skadarlijsku sezonu. Njeno otvaranje je posebno značajno zato što je iza nas period pandemije kada smo bili u vanrednom stanju i kada se nije radilo a restorani bili zatvoreni, tako da njeno otvaranje znači da se Beograd vraća normalnom životu. Zato sam srećan i zadovoljan jer je najnormalnije da se prvo Skadarija vrati normalnom životu. Danas smo pokazali da će se Beograd, koji je najbolji u vakcinaciji i ima skoro 50 odsto vakcinisanih, veoma brzo vratiti onom životu na koji smo navikli, restorani raditi do 24 sata i da ćemo ponovo imati strane turiste i one koji posećuju naš grad. Skadarlija je jedno od najposećenijih mesta kada su u pitanju strani turisti, a tu su još Hram svetog Save i Beogradska tvrđava. Posebno sam srećan jer smo sada Skadarliju uredili i sada je red da prvo mi uživamo a potom i naši gosti i da svi zajedno uživamo u Skadarliji. Zato je vreme za posebnu poruku za sve a to je da se Beograd vraća normalnom životu – istakao je Vesić.

Direktor TOB-a Miodrag Popović je podsetio da Skadarlija nikada ne miruje.

– Za Beograd i njegov turizam je najvažnije da imamo što više gostiju, pre svega iz inostranstva koji čine čak 85 odsto gostiju. Beograd dobro prihoduje veoma dobro od njih što je dobro i za njegov prestiž i nadam se da će otvaranje sezone u Skadarliji najaviti i uspešnu letnju sezonu i da ćemo se vrlo brzo ponovo vratiti dobrom gostoprimstvu gostima iz zemlje i inostranstva – rekao je Popović.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović je rekao da je ovo važan dan jer predstavlja vraćanje u normalan život.

– Opština Stari grad u nekoliko meseci intenzivno je radila na masovnoj imunizaciji sa lokalnim domom zdravlja i postigli smo rezultat da je skoro 70 odsto sugrađana starijih od 18 godina primilo prvu dozu, a preko 90 odsto starijih od 65 godina ih je takođe vakcinisano. Time pokazujemo da se ponovo vraćamo u život i apelujem na sve da pristupe vakcinaciji kako bi se što pre vratili u stanje pre pandemije – kazao je Marjanović.

U programu otvaranja nove sezone u Skadarliji učestvovali su naši poznati glumci Milan Milosavljević, Vjera Mujović, Rada Đuričin i drugi, a pesme o Beogradu pevala je Vesna Dimić. Zastavu Skadarlije podigao je glumac Stevan Pijale, a uz skadarlijske orkestre učešće u programu su uzeli i članovi Umetničkog centra „Talija”. Tom prilikom duž Skadarske ulice organizovan je i eko bazar, gde su posetioci mogli da se snabdeju prirodnim i zanatskim proizvodima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana