Otvorena nova poslovnica „Parking servisa” na Novom Beogradu studio b

Objavljeno: 01.06.2022. 14:18 Izmenjeno: 01.06.2022. 14:18

Vesić je tom prilikom istakao da je razlog otvaranja ove poslovnice to što na Novom Beogradu ima 8.000 zoniranih parking mesta.

 

foto tanjug

Javno komunalno preduzeće „Parking servis” otvorilo je novu poslovnicu Korisničkog servisa na Novom Beogradu. Otvaranju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor ovog preduzeća Andrija Čupković.

U ovom savremeno opremljenom prostoru od 100 kvadratnih metara korisnici će moći da regulišu sve usluge i obaveze koje imaju prema ovom preduzeću i da dobiju informacije o uslugama koje pruža „Parking servis”.

– U novembru je bilo oko 5.000 parking mesta a do sada smo zonirali novih tri hiljade parking mesta, uglavnom na zahtev građana u blokovima 19A, 21, 22 i 23. Nastavlja se zoniranje na Novom Beogradu i imaćemo zoniranih oko 13.000 parking mesta. S obzirom da veliki broj građana Novog Beograda sada ostvaruje svoja prava na korišćenje usluga „Parking servisa”, bilo je veoma važno da se otvori ova poslovnica – rekao je Vesić.

On je naglasio da je suština Gradske uprave da bude bliska građanima, koji će na lak i brz način završiti svoje poslove tamo gde žive kako ne bi gubili mnogo vremena.

– „Parking servis” je moderna kompanija koja ide u susret vremenu. Sada postoji i elektronska kartica zahvaljujući kojoj građani ne moraju više da idu u poslovnice, već sve mogu da završe „jednim klikom” sa računara. Takođe, postoji aplikacija koja vodi do prvog slobodnog parking mesta omogućujući tako plaćanje parkiranja karticom bez depozita, što je još jedan način da građani ostvaruju svoja prava – precizirao je zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, ova poslovnica biće prilagođena osobama sa invaliditetom.

– Posebno sam ponosan što je ova kompanija inovativna i uvodi nove trendove u svoje poslovanje, poput projekta „Oko sokolovo”. To je sistem koji će polako preuzeti većina gradova u Srbiji i koji ćemo svakako nastojati da unapredimo. Od danas će ovaj sistem raditi u opštini Čajetina, koja je preuzela ovaj sistem, a od prvog jula „Oko sokolovo” će raditi i u Nišu. Tako će ovaj sistem ulaziti polako i u druge gradove i siguran sam da će pomoći da se uspostavi komunalni red. Ono što je za nas važno jeste to da je „Oko sokolovo” domaći sistem i softer koji prodaje naš grad i za koji su zainteresovani i drugi gradovi, ne samo u Srbiji. To pokazuje da možemo da budemo bolji i inovativniji od drugih – zaključio je Vesić.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana