U toku radovi na četvrtom mostu u Novom Sadu studio b

Objavljeno: 01.06.2022. 15:04 Izmenjeno: 01.06.2022. 15:04

Vrednost radova na obilaznici i mostu preko Dunava iznosiće 175 i po miliona evra.

foto tanjug

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je da je projekat obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava najveći razvojni projekat za Grad Novi Sad, s obzirom na to da će upravo ovaj projekat dovesti veliki broj investicija u narednim godinama.

Momirović je, nakon obilaska gradilišta mosta preko Dunava na državnom putu II-a reda br.111 u okviru izgradnje obilaznice oko Novog Sada, istakao da su mostovi najlepši građevinski objekti kako u građevinskom i simboličkom, tako i u političkom smislu.

Prema njegovim rečima, mostovi spajaju ljude, a Novi Sad postaje grad mostova koji je doživeo neverovatan razvoj u prethodnom periodu.

Momirović je ocenio da je ekonomija naše zemlje jaka i stabilna i da nam upravo to daje snagu da krenemo sa ovakvim investicijama.

Ovaj most je trebalo biti izgrađen još šesdesetih godina, i mi ćemo kao Vlada Srbije nakodnaditi sve ono što je propušteno u prethodnim decenijama, istakao je on.

Završićemo ovaj most, završićemo Fruškogorski koridor, brzu prugu koja spaja Beograd, Novi Sad i Suboticu sa Budimpeštom i omogućiti svim građanima da imaju najsavremeniju infrastrukturu, poručio je ministar.

Gradilište je obišao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da ne može sakriti zadovoljstvo kada se priča o četvrtom novosadskom mostu, s obzirom na to da se planovi odvijaju baš onako kako je definisano sa kineskim partnerima.

Obilasku gradilišta prisustvovao je i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, koji je poručio da se danas nalazimo na strani Sremske Kamenice, gde će uskoro početi izgradnja privremenog mosta, jer naši kineski partneri u svojoj tehnologiji izgradnje mostova primenjuju gradnju sa privremenog mosta.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava potpisan je 19. marta 2022. godine. Obilaznica oko Novog Sada sa mostom preko Dunava biće dužine 2.400 metara, most će biti dužine 887 metara i radiće se u saradnji sa kineskom kompanijom CRBC i Koridorima Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana