Otović Pjanović: Provera svih koji mogu da se dovedu u vezu sa nestankom deteta

Objavljeno: 02.04.2024. 09:39 Izmenjeno: 04.04.2024. 17:08

Potraga za dvogodišnjkom Dankom Ilić je neprestana i proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa njenim nestankom, izjavila je major policije Bojana Otović Pjanović. „Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko […]

Potraga za dvogodišnjkom Dankom Ilić je neprestana i proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa njenim nestankom, izjavila je major policije Bojana Otović Pjanović. „Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proverava… Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom“, rekla je Otović Pjanović za RTS. Ona je navela da majka devojčice nije podvrgnuta poligrafskom testu jer ne može biti verodostojan zbog toga što je ona u drugom stanju. Objasnila je da poligrafski nalaz ne može da se koristi kao dokaz u daljem postupku, ali može da usmeri istragu u određenom pravcu. „To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmeri ka određenim okolnostima, kako bismo znali šta bismo još mogli da uradimo“, rekla je Otović Pjanović. U Banjskom Polju kod Bora, gde je nestala dvogodišnja Danka Ilić, policija i dalje pretražuje teren, a ispred kuće gde je dete nestalo i danas su patrole policije, javlja dopisnik RTS-a. U prethodnih sedam dana specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, a pretražena je i divlja deponija na starom banjskom putu. Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Policija u Beču saopštila je da je istraga u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, u vezi sa video snimkom na kojem se, kako se sumnja, vidi devojčica sa dve rumunske državljanke u Beču, u punom je jeku i da se ispituju različite opcije. „Od nedelje, istraga je u punom jeku. Pokrajinska kriminalistička služba proverava da li je reč o nestaloj dvogodišnjakinji iz Srbije. Različite opcije se ispituju, koriste se i tehnička pomagala. Detalje o istrazi trenutno ne možemo da iznosimo u javnost“, navela je bečka policija za Kosovo onlajn. Dodaje se da je državljanin Srbije, koji živi u Beču, 30. marta, oko 20 sati, u centru Beča video devojčicu koja liči na nestalu Danku u pratnji dve žene, koje je i snimio na jednoj stanici, kao i da su srpske vlasti uputile zahtev za istragom. Svedok je, navodi se u saopštenju, saslušan, a video snimak, koji je napravio, preuzet na analizu. „Tačne okolnosti, posebno da li se stvarno radi o nestaloj devojčici, predmet su istrage. Trenutno nema više informacija. Čim budemo imali novih informacija, mi ćemo saopštiti javnosti“, navodi bečka policija. Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana