OKS: Ponovo otvoren izborni postupak, prijave do 3. aprila Tanjug

Objavljeno: 28.03.2017. 17:20 Izmenjeno: 28.03.2017. 15:22

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) otvorio je danas izborni postupak za organe u olimpijskom ciklusu Tokio 2020. u kojem će se birati predsednik, članovi Izvršnog, Nadzornog odbora i Sportske komisije.

Ovo je drugi pokušaj da se izabere naslednik Vlada Divca na celu OKS, nakon promene Statuta, zbog kojeg prva Izborna skupština nije imala kvorum.

„Prva faza izbornog procesa, dostavljanje nominacija odnosno kandidatura od strane članova OKS trajaće sedam dana, a rok za dostavljanje je 3. april do 16 časova. Nakon toga od svih kandidata tražiće se da dostave dokaze o ispunjenosti uslova koje propisuje Statut. U nastavku izborne procedure Izborna komisija će utvrditi ispravnost kandidatura i proslediti je Izvršnom odboru u cilju utvrđivanja konačne liste kandidata i zakazivanja Izborne sednice Skupštine OKS“, navodi se u saopštenju.

Prethodnih dana kao najozbiljniji kandidat za predsednika OKS spominjao se nekadašnji košarkaški trener Božidar Maljković, a Izborna Skupština trebalo bi da se održi u maju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana