Okretnica u Batajnici gotova do 10. novembra Tanjug;Studio B

Objavljeno: 19.10.2016. 11:45 Izmenjeno: 20.10.2016. 09:34

Gradski menadžer Goran Vesić danas je u zemunskom naselju Batajnica obišao radove na rekonstrukciji okretnice autobuske linije 706 koji će, kako je najavio, biti gotovi do 10. novembra.

Vesić je istakao da je na zahtev opštine Zemun, mesne zajednice Batajnica i građana koji tu žive Grad napravio projekat, izdvojio 18 miliona dinara i počelo se sa rekonstrukcijom okretnice.

Vesić je naglasio da je Grad Beograd ove godine, kada je u pitanju saobraćaj na teritoriji opštine Zemun, uložio 112 miliona dinara u puteve i skoro 38 miliona u redovno održavanje puteva.

„Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda je u postupku raspisivanja tendera za kolektor za fekalnu kanalizaciju koji će omogućiti da razvedemo mrežu po Batajnici tamo gde je nema“, rekao je Vesić i dodao da je to samo nastavak politike gradske vlasti da se svi delovi Beograda ravnomerno razvijaju.

Govoreći o drugim okretnicama koje se rade u Beogradu, Vesić je naveo da se trenutno radi okretnica u Dunavskoj ulici.

„To je važna okretnica koju radi preduzeće ‘Beograd put’, i ta okretnica treba da nam omogući da izmestimo okretnicu sa Studentskog trga, što znači pretvaranje Vasine ulice i čitavog Studentskog trga u pešačku zonu, što je jedna od faza pretvaranja centra grada u pešacku zonu“, istakao je Vesić.

Podsetivši da su završene dve velike okretnice, na Ušcu i u Bloku 20, Vesić je najavio da će se u narednom periodu graditi i autobuska okretnica u Bloku 42.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana