Odbornice SNS-a posetile su Sigurnu kucu studio b tanjug

Objavljeno: 25.11.2022. 10:45 Izmenjeno: 25.11.2022. 10:53

Odbornici iz odbornicke grupe „Aleksandar Vucic – Zajedno mozemo sve“, odrekli su se jedne odbornicke nadoknade u korist Sigurne kuce u Beogradu

foto tanjug

 

Odbornice SNS-a posetile su Sigurnu kucu i urucile donaciju jastuka i jorgana. Katarina Kusakovic je na sastanku odbornicke grupe SNS inicirala ideju da se svi odbornici iz odbornicke grupe „Aleksandar Vucic – Zajedno mozemo sve“, odreknu jedne odbornicke nadoknade u korist Sigurne kuce u Beogradu povodom Medjunarodnog dana borbe protiv nasilja nad zenama.

„SNS ima nultu toleranciju prema bilo kom obliku nasilja. Upravo ovakvim gestom smo želeli da ženama i deci koji su pronašli utočište u Sigurnoj kući pokažemo da nisu sami i da smo uz njih“, kazala je Kušaković za Tanjug.

Navela je da se i na ovaj način šalje jasna poruka da na nasilje ne sme da se ćuti i da je nasilje problem čitavog društva.

Direktorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević zahvalila je odbornicama na donaciji i navela da će to zenama i deci puno značiti zbog predstojećih zimskih dana.

„Dobili smo ono što nam je neophodno, a to je da žene koje kod nas borave i njihova deca imaju nove jastuke i jorgane i sve što im je potrebno da bi mogli lepše da provedu zimu“, kazala je Stanojević.

Dodala je da se korisnice u Sigurnoj kući u proseku zadržavaju između pet i sedam meseci, ali da to može biti i duže, u zavisnosti od situacije u kojoj se nalaze.

„Trenutno nam je najveći poroblem struja, jer se mnogo troši. Troškovi struje su veći od mogućnosti da je platimo, a sva tri objekta su na struju“, ukazala je Stanojević.

Katarina Kušaković navela je da je na prethodnom sastanku odborničke grupe usvojen predlog da se povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama odreknu jedne odborničke nadoknade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana