Od danas prijave za naknadnu vakcinaciju BSŽ vakcinom tanjug

Objavljeno: 28.10.2022. 10:25 Izmenjeno: 28.10.2022. 10:25

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet u vezi sa navodima da je u GAK „Narodni front“ 600 beba umesto BSŽ vakcine dobilo fiziološki rastvor.

GAK „Narodni front“ saopštio je da roditelji beba koje su, umesto BSŽ vakcine, u ovoj klinici dobile fiziološki rastvor, od danas mogu da zakažu termin za naknadnu vakcinaciju tom vakcinom.

Vakcinacija se može zakazati na brojeve telefona: 011 2068-205 i 011 2068-328, svakog radnog dana od 8 do 14 sati.

Na sajtu GAK „Narodni front“ navedeno je da će BSŽ vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biti sprovedena prema rasporedu koji će roditelji dobiti iz kolcentra Klinike u narednim danima.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić i GAK „Narodni front“ juče su saopštili da je 600 beba od 16. septembra do 19. oktobra u GAK „Narodni front“ u Beogradu, umesto BSŽ vakcine, primilo fiziološki rastvor.

Grujičić je naglasila da deca nisu ugrožena i najavila da će vakcinacija te dece biti izvršena u narednom periodu.

„Deca su bezbedna. Ta vakcina se daje do 12 meseci. Nismo zakasnili i svakako će sva deca primiti vakcinu na vreme“, istakla je Grujičić.

Navela je da su zaposleni, čim su shvatili grešku, preduzeli sve mere i dodala da se greška desila na nivou jedne osobe, odnosno da je pogrešila apotekarka.

„Preduzete su sve mere, napravljen je spisak sve dece, a Institut “Batut“ je obavestio roditelje. Deca iz Beograda će primiti BSŽ vakcinu u Narodnom frontu, a ostale bebe iz unutrašnjosti u domovima zdravlja“, rekla je Grujučić.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet u vezi sa navodima da je u GAK „Narodni front“ 600 beba umesto BSŽ vakcine dobilo fiziološki rastvor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana