Obučavanje mladih da pokrenu sopstveni biznis

Objavljeno: 23.02.2016. 14:06 Izmenjeno: 23.02.2016. 14:06

Radionica „Znanjem do cilja”, koja besplatno obučava mlade kako da pokrenu sopstveni biznis, počinje 29. februara u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića, najavila Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu, gostujući na Studiju B.

Prema njenim rečima, u radu radionice učestvovaće sve institucije koje brinu o mladima, među kojima su sekretarijati za privredu, obrazovanje i dečju zaštitu, Privredna komora Beograda, Agencija za regionalni razvoj, „Beokom servis“, Nacionalni servis za zapošljavanje i Fond za razvoj.

– Prvi put radionice „Znanjem do cilja“ održane su prošle godine i imale su veliki uspeh. Učestvovalo je preko 400 zainteresovanih, a posle toga osnovano je preko 90 firmi. Zainteresovani će biti u prilici da nauče sve što je potrebno, od sastavljanja biznis-plana do promocije gotovog proizvoda. Mogu da se prijave svi zainteresovani, od studenata i srednjoškolaca, a najvažnije je da postoji dobra ideja. Oblasti u kojima bi mladi mogli da nađu svoju šansu su od novih tehnologija do mikropreduzeća, ali je bitno da će i oni koji su prošle godine pokrenuli biznis doći da podele svoja iskustva sa novim polaznicima – rekla je Tijana Maljković.

Ona je najavila da će se prvi put u Beogradu 15. marta u Kolarcu organizovati Sajam ženskog preduzetništva.

– Budući da je u cilju rodne ravnopravnosti oformljen i Savet za rodnu ravnopravnost, mi nastavljamo da realizujemo zadatke iz njegovog programa. Nije lako biti žena preduzetnik u Srbiji, a mi činimo sve kako bi to bilo lakše u Beogradu – naglasila je Maljkovićeva i dodala da će 15. aprila u Domu omladine biti organizovan Sajam zapošljavanja i da se nada da će on premašiti uspeh prošlogodišnjeg.

Sekretarijat za privredu će sredinom marta izaći sa novim subvencijama za mala i srednja preduzeća, za inovativne delatnosti i turizam, a biće raspisan i konkurs za nove suvenire Grada Beograda.

– Grad je ove godine izdvojio duplo više sredstava za subvencije u poljoprivredu jer ova grana predstavlja veliki potencijal. Subvencije će biti raspisane za plastenike, protivgradne mreže i opremu za pčelarstvo – naglasila je na kraju gradska sekretarka za privredu.

Prijavljivanje se vrši preko „Beokom servisa“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana