Novi programi i kampanje za veću bezbednost u saobraćaju Studio B

Objavljeno: 02.04.2021. 13:35 Izmenjeno: 05.04.2021. 12:10

Agencija za bezbednost saobraćaja realizuje mnogobrojne projekte koji će značajno unaprediti bezbednost sugradjana kao učesnika u saobraćaju. Pokrećemo nove programe i kampanje, ističe direktor Duško Pešić i dodaje da je glavni cilj svih ovih aktivnosti da se sugrađanima podigne svest i odgovornost, kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju.

Saobraćajni policajci svakodnevno se susreću sa bahatim vozačima koji neretko pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnim supstancama upravljaju vozilima i na taj način ugrožavaju sve učesnike u saobraćaju.

„Kada se pogleda struktura ljudi koji su kažnjeni zbog prekršaja, uočava se da je uglavnom reč o mladim vozačima“, kaže direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić i dodaje od njih su podjednako ugroženi kako vozači tako i pešaci.

„Agencija je u saradnji sa MUP-om pokrenula kampanju u kojoj ćemo se zajedničim snagama truditi da broj stradalih pešaka bude značajno manji u odnosu na statistiku kojom trenutno raspolažemo“, ističe Pešić.

Možda bi sve bilo drugačije a stradalih manje da u školama imamo sistem saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, ali nadam se, kaže Pešić, da će u perspektivi to biti prepoznato i uvedeno kao školski predmet kako bi se od malih nogu deca i mladi edukovali a samim tim više i čuvali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana