Nju Čajna: Beograd pokrenuo kampanju privlačenja kineskih turista

Objavljeno: 22.02.2016. 16:55 Izmenjeno: 22.02.2016. 16:55

Beograd je pokrenuo kapmanju kojom se nada da će uspeti da privuče značajan broj kineskih turista, navodi se u izveštaju agencije Ksinhua, a prenosi kineski portal Nju Čajna.

Prema rečima Miodraga Popovića, direktora Turističke organizacije Beograda, srpska prestonica plasirala je promotivni video kako bi se privukao znatno veći broj turista i posetilaca iz Kine, kao i seriju drugih aktivnosti radi promovisanja glavnog grada Srbije.

On je podsetio da je TOB na ovogodišnjem 38. Sajmu turizma, koji se održao od 18. do 21. februara, promovisao video sa proslavljenim glumcem Velimirom Batom Živojinovićem, koji je igrao glavnu ulogu u filmu „Valter brani Sarajevo“ iz 1972. godine, kako bi privukao pažnju kineskih turista.

– Ovaj film je bio veoma popularan kako u Kini tako i u celoj bivšoj Jugoslaviji i zbog toga smo želeli da privučemo kineske turiste u Beograd učešćem Živojinovića u spotu, koji je već postao popularan u Srbiji – rekao je Popović u intervjuu tokom održavanja sajma, koji se smatra za najveći u Jugoistočnoj Evropi, prenosi Nju Čajna.

Popović je naglasio da je ovaj potez veoma logičan imajući u vidu da postoje političke, ekonomske i nadasve prijateljske veze između dve zemlje, kao i nivo kineskih investiranja u Srbiju i činjenice da je u decembru 2014. održan Treći samit Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope koji je održan u Beogradu.

– Mislim da sve ovo može da utiče na povećanje turističke razmene i da moramo raditi na tome da privučemo što više kineskih turista u Beograd – rekao je Popović za agenciju Ksinhua.

On je istakao da će delegacija TOB-a, predstavnici Vlade Republike Srbije i kompanije angažovane u turizmu posetiti Peging u junu kako bi promovisali Beograd, a da će se do kraja godine kampanja proširiti i na druge kineske gradove.

– Cilj srpske vlade je da poboljša infrastrukturu u Beogradu, a grad će dobiti novu železničku stanicu, Beograd na vodi, obnovu priobalja Save i luku u narednim godinama. Sve ove investicije biće od velike koristi za razvoj turizma – kazao je Popović.

Prema njegovim rečima, tokom protekle tri godine Beograd se razvio u značajnu turističku destinaciju.

– Ove godine radićemo mnogo na obnovama gradskih fasada, što je veoma važno kako bismo Beogradu vratili sav nekadašnji sjaj. Takođe, planiramo da investiramo u promociju na velikim tržištima. Turizam je generator novog zapošljavanja i investiranja, te je svaka investicija u turizam opravdana – dodao je Popović.

On je istovremeno izrazio uverenje da će Kina biti zainteresovana za srpsku kultutru, istoriju i tradiciju, začinjenu lokalnom gastronomijom, specijalitetima i noćnim životom.

– Neke zemlje u regionu već su ušle na ovo tržište. Mi smo iskoristili prvu priliku koja nam se ukazala i već ove godine Beograd će biti prikazan kineskom turističkom tržištu kampanjom u kojoj učestvuje čuveni Valter zajedno sa svim drugim akcijama i promocijama koje ćemo sprovoditi u tom cilju. Očekujem mnogo i mislim da će nas sve što preduzimamo dovesti do bitnog povećanja kineskih gostiju u Beogradu tokom ove godine – zaključio je Popović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana