Nikodijević i fudbaleri Zvezde ulepšali Božić deci iz Prihvatilišta studio b

Objavljeno: 07.01.2023. 13:20 Izmenjeno: 07.01.2023. 13:20

Fudbaleri Crvene zvezde Stefan Leković i Jovan Mijatović poželeli su svima srećne božićne praznike i potvrdili da su se rado odazvali pozivu da dođu u  Prihvatilište.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišao je  Prihvatilište za decu Beograda u društvu fudbalera Crvene zvezde i štićenicima doneo poklon-pakete ovog fudbalskog kluba.

Događaju je prisustvovala direktorka Prihvatilišta Danijela Stajković, a Božić su deci ulepšali mladi fudbaleri Crvene zvezde Stefan Leković i Jovan Mijatović.

Prvi čovek gradske Skupštine čestitao je Božić i rekao da Grad Beograd kao velika porodica provodi ovaj praznik sa decom iz Prihvatilišta i zaposlenima u ovoj ustanovi.

– Ovo je svojevrsna tradicija, koju je pandemija korona virusa prekinula na dve godine. Ipak, posle pauze ponovo smo zajedno i drago mi je da vidim da su deca zadovoljna i da smo im ulepšali Božić. Kada god dođem u Prihvatilište osećam se zaista ponosno jer Beograd ima jedno od najmodernijih i najsavremenijih Prihvatilišta za decu u Evropi. Ne bi trebalo da budemo skromni po tom pitanju jer ovo je jedan od najbolje urađenih projekata u poslednjih desetak godina – rekao je Nikodijević.

On je dodao da je veoma važno da su deca srečna i da imaju potreban komfor.

–  Podsetiću da je Prihvatilište 2019. godine smešteno u ovaj objekat, koji je namenski građen za decu i njihove potrebe. Najvažnije je da deci koja se nalaze u Prihvatilištu pružimo pažnju i podršku, da budemo prisutni u njihovom odrastanju, da budemo deo i njihovih teških trenutaka i na kraju ih izvedemo na pravi put. Veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima u Prihvatilištu jer obavljaju posao koji nije moguće raditi bez velike ljubavi prema deci, ali i poslu. Grad Beograd će nastaviti da vodi odgovornu socijalnu politiku jer mislimo da bi u  središtu svake politike trebalo da budu ljudi i njihove potrebe i problemi – istakao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, bez obzira na krizu i štednju Grad Beograd će za socijalnu zaštitu izdvojiti više od 62 milijarde dinara u 2023. godini.

– Taj novac namenjen je najugroženijima i onima kojima je potrebna pomoć društva. Briga o deci će biti u fokusu naše politike. Shodno tome, Grad Beograd će obezbediti sredstva neophodna da vrtići budu besplatni, kao i udžbenici za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Trudićemo se da u godinama pred nama obezbedimo bolje uslove za odrastanje sve beogradske dece – zaključio je Nikodijević.

Direktorka Prihvatilišta Danijela Stajković zahvalila je predsedniku Skupštine i Gradu Beogradu na poseti i poklonima za štićenike.

– Prihvatilište radi težak i ozbiljan posao sa decom koja zaslužuju veliku pažnju. Naš odnos sa Gradom Beogradom baziran je na velikom poverenju i podršci. Znamo da nikada nećemo biti ostavljeni sami sebi i zbog toga ne postoji kriza koja će nas sprečiti da deci pružimo sve što je potrebno – rekla je Danijela Stajković.

Fudbaleri Crvene zvezde Stefan Leković i Jovan Mijatović poželeli su svima srećne božićne praznike i potvrdili da su se rado odazvali pozivu da dođu u  Prihvatilište.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana