Ministar Vučević i general Mojsilović na Božić sa pripadnicima Vojske Srbije studio b

Objavljeno: 07.01.2023. 12:37 Izmenjeno: 07.01.2023. 12:37

Obilasku pripadnika Vojske Srbije prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Novica Petrović.

foto mod

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su na  praznik – Božić pripadnike Vojske Srbije u bazi „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar Vučević i general Mojsilović tokom današnje posete uverili su se da pripadnici Vojske Srbije iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

Ministar Vučević zahvalio se oficirima, podoficirima i vojnicima što i na veliki praznik, daleko od svojih porodica, čuvaju mir i bezbednost naše zemlje.

– Čestitam najradosniji hrišćanski praznik po julijanskom kalendaru – Božić, uz tradicionalni pozdrav Mir Božji-Hristos se rodi, uz veliku zahvalnost i zadovoljstvo što prvi dan Božića zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i komandantima provodimo ovde u bazi „Dobrosin“. Uverili smo se da jedinice Vojske Srbije, konkretno Četvrta brigada kopnene vojske i danas na veliki praznik, kada većina građana provodi vreme u svojim toplim domovima, obavlja svoje zadatke, vrši svoje dužnosti čuvajući otadžbinu Srbiju, čuvajući bezbednost i sigurnost svih građana Srbije – istakao je ministar Vučević.

Ministar odbrane rekao je da je ponosan i zahvalan na svim izvršenim zadacima u prethodnoj godini, ali i na onim zadacima koji ih tek očekuju.

– Za Vojsku Srbije nema praznika, nema slobodnog dana, nema odmora, već svaki dan deo jedinica je uvek na zadacima u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i čuvanju bezbednosti svih njenih građana – naglasio je ministar Vučević.

Današnja poseta bila je i prilika za razgovor ministra Vučevića sa pripadnicima Vojske Srbije o organizaciji života i rada u bazi “Dobrosin”, a tom prilikom prikazana je i priprema organa obezbeđenja za upućivanje na zadatak.

Komandir baze “Dobrosin” kapetan Janoš Kardoš, tom prilikom, informisao je ministra odbrane i načelnika Generalštaba o dodeljenim zadacima u odseku odgovornosti baze „Dobrosin“.

Obilasku pripadnika Vojske Srbije prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Novica Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana