Nemački sistem potapajućih stubića od danas u centru Beograda Beoinfo

Objavljeno: 31.08.2019. 16:29 Izmenjeno: 31.08.2019. 19:34

Od danas u najužem centru Beograda, na obodu pešačke zone, radi sistem potapajućih stubića kakav postoji u Berlinu i drugim nemačkim gradovima, rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

foto Beoinfo

– Postavili smo 15 potapajućih stubića na sedam lokacija na obodima pešačke zone. Svaka lokacija opremljena je kamerama i interfonom. Sistem upravljanja je putem TAG-sistema.  Vozilo koje ima rešenje Sekretarijata za saobraćaj Skupštine grada Beograda zavisno od režima ulaska koji mu je dođeljen (6-9 sati za dostavna vozila, 0-24  za stanare u pešačkoj zoni, 0-8 časova za posebna vozila) mogu da ulaze automatski tako što kamera “očitava” tablicu samo na jednoj ili više lokacija, zavisno od rešenja Sekretarijata. Svi ulazi se nadgledaju putem kamera od 0-24 sata iz monitoring-sobe u garaži Obilićev venac kao i iz Kontrolno-operativnog centra u Masarikovoj ulici – rekao je Vesić.

On je objasnio da stanovnici pešačke zone mogu od 0-24 sata da se informišu o načinima korišćenja potapajućih stubića na telefon 2639-575.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana