„Nema politike u borbi protiv pandemije“ Studio B

Objavljeno: 24.04.2020. 14:41 Izmenjeno: 24.04.2020. 21:01

Sve što stručni tim predloži u borbi protiv pandemije, srpske vlasti sprovedu i u tome nema ni trunke represije, još manje politike, kako to predstavlja deo opozicije,  ocenjuju sagovornici Studija B.

Vanja Vukić, šef kabineta ministra spoljnih poslova, podseća da su na vlasti u Srbiji oni koje je narod izabrao i da sve što aktuelna vlast u ovoj teškoj situaciji radi- radi za dobro građana.

Politički analitičar Božidar Spasić poručuje da je sve jasno kao na dlanu i da obični ljude vide ko o njima brine, a ko podmeće klipove u točkove.

Neki, što nije neočekivano, kaže Vanja Vukić, ovu borbu sa Kovidom 19 pokušavaju da povežu sa politikom, i optuže vlast da zloupotrebljava ovu tešku situaciju, a to je, kaže šef kabineta ministra spoljnih poslova, ono što nam sada nikako ne treba.

Srpska vlast, krizni štab i većina medija su u službi javnosti. U ovako teškim situacijama informisanje na svim nivoima je veoma važno u sprečavanju širenja panike, koja nam, kaže Božidar Spasić, sada može napraviti samo dodatne probleme.

Ovo što je uradila Srbije je prvi uspešan primer posle Kine. Niko ovde nije, kako to neki tvrde, uveo diktaturu, već je, kaže Vanja Vukić, štitio obične ljude.

Kada nas u bilom kom pogledu porede sa Kinom, ja, kaže Spasić ,u tome ne vidim ništa loše. Uostalom, predsedeniik je u razgovoru za ZDF jasno odgovorio na tu provokaciju.

Nazire se svetlo na kraju tunela. Od nas, naše odgovornosti i discipline zavisi da li ćemo ga uskoro jasno ugledati, ili ćemo ga, kažu naši sagovornici, nepoštovanjem mera ponovo ugasiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana