Najavljena rekonstrukcija Devete beogradske gimnazije Studio B

Objavljeno: 23.10.2021. 11:02 Izmenjeno: 23.10.2021. 11:02

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je rekonstrukciju Devete beogradske gimnazije.

Radojičić je takođe podsetio da je predsednik Vučić prošle sedmice posetio rekonstruisanu Zemunsku gimnaziju, gde je vrednost radova iznosila 4,5 miliona evra.

„Uslovi za rad u Zemunskoj gimnaziji su sada fenomenalni. Mnogi fakulteti danas nemaju takve uslove kakvi se mogu videti u kabinetima za fiziku, hemiju ili informatiku u Zemunskoj gimnaziji“, istakao je Radojičić.

Ukazao je da je posebno važno da su izvorna arhitektonska rešenja zgrade sačuvana i podsetio da je reč o najvećoj gimaniziji u Srbiji, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Gradonačelnik je dodao da će radovi na kompletnoj rekonstrukciji Devete beogradske gimnazije, osnovane 1961. godine, krenuti početkom 2022. godine.

Najavio je da će se raditi kompletna rekonstrukcija škole i dogradnja novih 1.700 kvadratnih metara.

„Grad Beograd je preko svjih resornih Sekretarijata uradio kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju. Projektovana vrednost radova je oko 550 miliona dinara“, naglasio je Radojičić.

Naveo je da je Deveta gimnazija savremena škola koju pohađa približno 1.000 učenika raspoređenih u 32 odeljenja, koji će ovom rekonstrukcijom i dogradnjom novog prostora dobiti najsavremenije uslove za učenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana