Na komitetu Saveta Evrope o upadu ROSU na sever KiM u maju Tanjug

Objavljeno: 03.10.2019. 18:41 Izmenjeno: 04.10.2019. 11:19

Na sastanku Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava PS Saveta Evrope u Strazburu, održana je razmena mišljenja povodom upada pripadnika ROSU na sever Kosova i Metohije u maju i hapšenja dva službenika UNMIK-a na dužnosti.

Ispred delegacije Skupštine Srbije, Dubravka Filipovski je istakla da Srbija snažno podržava borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali da je isto tako čvrsto pri stavu da ta borba ne sme uključivati zastrašivanje i nasilje prema stanovništvu, niti zvaničnim predstavnicima međunarodnih organizacija, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Filipovski je osudila postupanje pripadnika ROSU u maju ove godine na severu Kosova i Metohije i pozvala PS Saveta Evrope da takođe osudi ugrožavanje ljudskih prava na prostoru Kosova i Metohije.

Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) učestvuje na jesenjem zasedanju PS SE, koje se od 30. septembra do 4. oktobra održava u Strazburu.

U delegaciji koju predvodi v.d šefa delegacije Biljana Pantić Pilja učestvuju i Elvira Kovač, prof. dr Žarko Obradović, Dubravka Filipovski, Aleksandar Šešelj i Miljan Damjanović, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana