Ministar Vulin obišao pripadnike Jedinice za zaštitu tanjug

Objavljeno: 29.08.2022. 12:08 Izmenjeno: 29.08.2022. 12:08

Ministar je naveo da J Z Z spada u red vodećih službi u regionu po ukupnom broju predmeta u kojima se primenjuju najsloženije mere zaštite, saopštio je MUP.

foto mup

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je pripadnike Jedinice za zaštitu (J Z Z) i istakao da će ministarstvo nastaviti sa nabavkom najsavremenije opreme i ulaganjem u obuke pripadnika ove jedinice, kako bi još efikasnije obavljali svoj posao, koji je izuzetno bitan segment u borbi protiv organizovanog kriminala.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja žestok obračun sa kriminalcima, narko-dilerima i svima koji se ogluše o zakon, kako bi naši građani bili još bezbedniji i sigurniji. Posao policije u razotkrivanju kriminalnih grupa nije završen hapšenjem i skupljanjem dokaza. Pripadnici Jedinice za zaštitu imaju značajnu ulogu i u samom postupku. Oni su maksimalno posvećeni svom radu, izuzetni profesionalci, koji štite svedoke i obezbeđuju im ličnu sigurnost. Bez dobre zaštite svedoka nema efikasnog postupka“, istakao je ministar Vulin.

„Važno mi je da svaki pripadnik J Z Z ima najbolju moguću opremu i da budu sigurni i zaštićeni tokom svog rada koji je težak i specifičan. Nastavićemo da ulažemo u obuke i opremu pripadnika J Z Z. Država je pokazala svoju snagu u obračunu sa mafijaškim klanovima koja se, između ostalog, ogleda i u sposobnosti da se zaštite svedoci u postupku. Vrlo poštujem i cenim rad pripadnika J Z Z koji poseduju zavidne veštine i sposobnosti i koji prolaze posebne specijalističke obuke da bi postali pripadnici ove jedinice“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Jedinica za zaštitu formirana je 1. januara 2006. godine, stupanjem na snagu Zakona o Programu zaštite učesnika u krivičnom postupku, kao specijalizovana organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova nadležna za sprovođenje Programa zaštite.

Primarni zadatak pripadnika ove jedinice je da od bilo kakvog oblika ugrožavanja čuvaju život i imovinu pojedinca uključenog u ovaj oblik zaštite, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana